Torna ForadCamp, la Mostra de Cinema amb la Natura a Figaró-Montmany

L'edició, el 17 i 18 de setembre, presenta una secció oficial competitiva amb 12 curtmetratges de no ficció

Cultura

Un frame del video promocional de la nova edició de ForadCamp
Un frame del video promocional de la nova edició de ForadCamp

Figaró-Montmany

El ForadCamp torna al Figaró-Montmany el cap de setmana del 17 i 18 de setembre amb una XI edició que consolida la Secció oficial internacional de curtmetratges de no ficció. També ofereix altres espais de cinema i activitats a l’aire lliure, als peus del Parc Natural del Montseny. El 17 i 18 de setembre tindrà lloc l'onzena edició de ForadCamp, Mostra de Cinema amb la Natura organitzada per l’Ajuntament de Figaró-Montmany i coordinada per l’Associació de Documentalistes IndependentsINDOC. Totes les activitats són gratuïtes amb reserva prèvia i aforaments limitats. La secció oficial competitiva està formada per 12 peces curtmetratges provinents del Regne Unit, Països Baixos i Alemanya, coproduccions de Sud-àfrica i França, Hongria i Bèlgica, i una àmplia representació de curts de l'Estat. Totes les peces en competició són curts de no ficció que responen a un cinema personal, independent, fet amb esperit innovador, crític i reflexiu amb la relació que mantenen amb la naturalesa.

Foradcamp 2022 ofereix algunes estrenes a Catalunya com Dusk, Shepherds, Some Kind of Intimacy,  Memoria o Planktonium. Els treballs reflexionen sobre la relació de la natura i la tecnologia, la problemàtica mediambiental, el canvi i la pèrdua d’oficis, paisatges i identitats.

El llistat complet de curtmetratges de la secció oficial és el següent:
Naya- Der Wald hat Tausend Augen (Naya, el bosc té mil ulls, de Sebastian Mulder (Alemanya, 2021. 25′)
Planktonium,de Jan van IJken (Països Baixos, 2021. 15’)
Tatuado nos ollos levamos o pouso,deDiana Toucedo (Espanya, 2022. 26’)
Dusk, de Bálint Bíró (Hongria, Bèlgica, 2022. 21’)
Shepherds, de Teboho Edkins (França, Sudàfrica, 2022. 27’)
Memoria, de Nerea Barros (Espanya, 2022. 15’)
Pez volador, de Nayra Sanz Fuentes (Espanya, 2022. 14’)
El día que volaron la montaña, d’Alba Bresolí Aliberch (Espanya, 2022. 28’)
Yungay 7020, de Raquel Calvo i l’Elena Molina Espanya, 2021. 19’)
Some Kind of Intimacy, de Toby Bull  (Regne Unit, 2021. 6’)
Reserve, de Gerard Ortin Castellví (Espanya, 2020. 27’)
Can Gardell, de Sílvia Subirós i Florencia Aliberti (Espanya, 2020. 22’)

El jurat que atorgará el premi al Millor Documental (guardonat amb el trofeu ForadCamp i dotat amb 300 euros), està format per Cloe Masotta, Rubén Margalló i Federico Delpero, tot tres professionals del món del cinema.

A banda del guardó al Millor Documental, els curtmetratges també opten al premi Festhome de Distribució (bonus d’ajuda a la distribució del projecte dins de la mateixa plataforma), la Menció Associació Cultural de Granollers i al Premi del Públic, atorgat per les persones assistents que am el seu vot participaran en el sorteig d’una estada de cap de setmana a la masia de Can Plans, al parc Natural del Montseny.

Torna el ForadCamp Off amb el documental Pedra pàtria
Al Foradcamp Off, es projectarà el documental Pedra pàtria (2021), de Macià Florit, realitzador que ja va participar en diverses edicions del festival i que serà pesent en el passi i posterior col·loqui, dissabte 17 a les 19.30 h. El primer llargmetratge de Florit, que tracta sobre l'illa de Menorca, ha estat seleccionat a Visions du Réel i Docs Lisboa, entre d’altres. Completen la Mostra de cinema amb la Natura d'enguany l’espai de trobada amb directors i directores, el ForadCamp Lounge, i la passejada de diumenge 18, els Rius de cinema. La tradicional passejada per la natura estarà guiada per Aprèn i resseguirà la riera de Vallcàrquera, un bonic rierol de muntanya que ofereix indrets evocadors d’escenes de pel·lícula. A la vegada, hi haurà narracions de petites històries relacionades amb els rius, les llegendes i el cinema.

Edicions locals