Les 24 Hores d'Automobilisme reuniran 39 equips de 20 països

La 23a edició de la prova de resistència augmenta la quantitat dels seus inscrits, així com la seva internacionalització

Esports

Aquest cap de setmana, el Circuit de Barcelona-Catalunya reunirà un total de 39 equips, integrats per 170 pilots, en la qual serà la 23a edició de les 24 Hores de Barcelona d'Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez. La cursa, a més, continua sent una prova adscrita al calendari de les 24H Series, un certamen internacional que posa a prova als millors GTs i turismes del panorama internacional. 

Aquest 2022, la mítica prova de resistència compta amb gairebé un 20% més de participació que l'edició passada. Aquest increment no només es veu en el nombre total d'inscrits, sinó que la internacionalització de la cursa també va en augment any rere any. Han estat equips de 20 països diferents els que no han volgut saltar-se l'esdeveniment: Alemanya (8), Bèlgica (4), Espanya (3), Suïssa (3), Dinamarca (2), França (2), Andorra (2), Lituània (2), Tailàndia (2), Canadà (1), Itàlia (1), Estats Units (1), Luxemburg (1), Països Baixos (1). Romania (1), Corea (1), República Txeca (1),  Regne Unit (1), Malàisia (1) i Emirats Àrabs (1).

La participació local, una de les més abundants, estarà defensada per Baporo Motorsport amb un Porsche 911 GT3 Cup pilotat per Manel Lao, Jaume Font i Daniel Díaz Varela. L'escuderia E2P Racing també presenta una combinació purament nacional, amb Pablo Burguera, Manuel Cintrano, Jaime Garcia, Antonio Sainero i Javier Morcillo, amb la mateixa unitat que la del Baporo. L'altra formació presenta candidatura en la divisió de turismes, i és Rail Equip by Totcar Sport. Jorge Belloc Díaz, Jorge Belloc Ruiz, Álvaro Rodríguez i Alba Cano afrontaran el repte amb el Cupra TCR DSG. D'altra banda, Francesc Gutiérrez -l'únic pilot que ha format part en totes les edicions- pilotarà per l'equip Vortex V8.

Deixant a un costat les formacions de casa, entre les internacionals destaca el Phoenix Racing, líder de la classificació, amb Michael Doppelmayr, Pierre Kaffer, Elia Erhart i Swen Herberger amb un Audi R8 LMS GT3 EVO II. També destaca el segon classificat, CP Racing (Charles Putman, Charles Espenlaub, Joe Foster, Shane Lewis – Mercedes AMG GT3). L'equip nord-americà, a més, va pujar al podi de la passada edició de les 24 Hores de Barcelona d'Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez.

Parlar de resultats destacables en la prova de resistència és parlar de Herberth Motorsport. El conjunt alemany sempre troba la manera d'estar en les posicions del capdavant, i ho diu el seu palmarès. Victòria en 2016, 2018 i 2021, així com una segona posició al 2019. Per a aquesta ocasió posarà als comandaments del Porsche 911 GT3 R a Daniel Allemann, Ralf Bohn, Alfred Renauer, Robert Renauer i Jürgen Häring.

En la divisió de turismes, el BBR té moltes opcions. L'equip tailandès assistit per Monlau Motul Technical School lidera la taula de punts i a Barcelona intentarà seguir amb la seva línia ascendent. A més, ho farà per partida doble, ja que ha formalitzat la seva participació amb dues unitats, el Cupra León Competición TCR i el Cupra TCR DSG.

El Wolf-Power Racing arriba amb la victòria del 2021 al subconscient. Jasmin Preisig, Ivars Vallers, Marion Menden i Rob Huff intentaran portar l'Audi RS3 LMS TCR fins al més alt de nou, encara que no ho tindran fàcil, ja que es disputen la corona de 2022 amb el BBR i el Holmgaard Motorsport.

Programa esportiu
Les 24 Hores de Barcelona d'Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez seran el plat fort del cap de setmana -que enguany presenta nova hora de sortida (13h)-, però no l'únic. El míting congregarà altres certàmens com Speed Euroseries, Alpine Elf Europa Cup i Super Seven by Toyo Tyres. Tots aquests campionats duran a terme un total de sis curses, precedides de les seves respectives tandes d'assaigs lliures i oficials.

Activitats
Més enllà del contingut esportiu, els aficionats comptaran amb una Fan Zone que albergarà propostes per a tots els gustos i edats, convertint les 24 Hores de Barcelona d'Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez en un autèntic festival de dia i de nit. Una pista de karts elèctrics, simuladors, música en directe, una zona infantil i moltes hores de diversió per davant.

Entrades disponibles
Els aficionats tenen a la seva disposició abonaments de dos dies per a viure la màgia de les 24 Hores de Barcelona d'Automobilisme -Trofeu Fermí Vélez com vulguin. Aquesta entrada té un preu de 10 euros i es pot adquirir a www.circuit.cat. A més, l'entrada inclou l'accés a pàdoc per a poder conèixer als protagonistes del cap de setmana.
 

Edicions locals