Honors i medalles al Parc dels Colors

L'espai molletà ha estat l'escenari del lliurament de les Medalles d'Or de la Generalitat a Roser Capdevila i Antoni Vila Sala

Societat

Honors i medalles al Parc dels Colors
Honors i medalles al Parc dels Colors | @govern

Mollet del Vallès

El Parc dels Colors ha estat l'escenari del lliurament de les Medalles d'Or de la Generalitat, que el cap de l'executiu català, Pere Aragonès, ha presidit i que ha reconegut la tasca de la il·lustradora i escriptora Roser Capdevila i el mecenes i empresari Antoni Vila Casas.

A les 20.25 minuts, TV3 connectava amb el parc per emetre en directe un acte ple de protocol i amb una llista reduïda de convidats però amb una àmplia representació institucional. Membres del Govern i del Parlament i per part molletana, representants del Consistori i membres d'entitats culturals i socials.

L'acte ha començat amb el president Aragonès passant revista a la guàrdia d'honor dels Mossos d'Esquadra, que, a continuació, han hissat la bandera catalana amb El cant de la Senyera, a càrrec del cor molletà, Estoc de Veus, i el Quartet Brossa.

El primer a rebre la medalla ha estat el mecenes Antoni Vila Casas, qui amb la creació d’una xarxa d’espais museístics en diversos punts de la geografia catalana, ha aconseguit apropar l’art contemporani al conjunt de la ciutadania. Vila Casas ha assegurat que la seva tasca de divulgació de l'art contemporani català l'ha dut a terme durant tota la seva vida per "fer un servei al país". "M'estimo el meu país i faig el que puc perquè tingui una certa personalitat". En el seu parlament, Vila Casas ha agraït el reconeixement i també ha tingut un record per a la seva família i els pares "que em van educar per estimar Catalunya i em van recomanar que fos treballador i honest i que portés sempre al cor el país on vaig néixer", ha explicat emocionat.

Tot seguit ha estat el torn de Roser Capdevila, il·lustradora que ha estat traduïda a 35 llengües i la sèrie de dibuixos animats de les populars germanes s’ha emès a 158 països, i que ha rebut la medalla com a exemple de l’èxit que es pot assolir amb l’audiovisual català i un referent en l’àmbit. "He tingut una professió que m'ha fet molt feliç", ha dit Capdevila després de rebre el guardó de mans d'Aragonès. Capdevila ha agraït la medalla, un reconeixement que ha volgut compartir amb tots els il·lustradors i professionals de l'animació, músics, editors, i nens i nenes, a qui ha enviat un "gran petonàs". "Aquesta medalla m'anima a continuar dibuixant".

En el seu discurs, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat dels premiats que “són un exemple de com es construeix la nació” i ha posat de relleu “la seva capacitat d’oferir-nos elements que empoderen la ciutadania i ens cohesionen com societat, que ens permeten arribar arreu, arribar a tothom i ajudar a entendre el país sencer”. “Un país que vol ser lliure, mai pot deixar de construir nació”, ha reblat.

El cap de l’Executiu ha destacat “la vitalitat, l’energia i la creativitat” de Roser Capdevila, que ha creat “un imaginari col·lectiu en llengua catalana, que hem de reivindicar i revitalitzar per seguir fent avançar l’ús social del català”. D’Antoni Vila Casas ha subratllat que “el món de l’art contemporani català no s’entén sense la seva tasca”. I ha afirmat que “tota cultura amb voluntat de ser necessita la visió, el compromís i la sensibilitat d’Antoni Vila i Casas”.

Pere Aragonès ha expressat el seu agraïment en nom del Govern de Catalunya als dos guardonats i ha fet notar que “són i seran font d’inspiració per a les generacions presents i futures, pels valors i els compromisos compartits, que representen el que és avui Catalunya”.

L'acte s'ha tancat amb el públic dempeus amb la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya amb la veu de la cantautora martorellesenca Sandra Bautista.

Edicions locals