El PSC reivindica el bo cultural jove impulsat pel govern de l'Estat

Fins ara, més d'un terç dels joves que enguany fan 18 anys ja han sol·licitat aquest ajut directe per accedir a productes culturals

Cultura, Política

Els regidors de Cultura de Canovelles, Parets, Mollet, Granollers, la Llagosta i Lliçà d'Amunt
Els regidors de Cultura de Canovelles, Parets, Mollet, Granollers, la Llagosta i Lliçà d'Amunt

Els regidors de Cultura del PSC de la comarca s'han trobat aquest dijous al Teatre Auditori de Granollers per reivindicar el bo cultural jove impulsat pel govern de l'Estat. Aquest bo cultural és una ajuda directa de 400 euros per als nois i noies que compleixen 18 anys aquest 2022, amb el qual poden adquirir productes i gaudir d'activitats culturals. "És una invitació per entrar a l'edat adulta de la mà de la cultura", apunten els regidors socialistes.

Maria Villegas, regidora de Cultura de Granollers, destacava que la mesura "facilita l'accés dels joves a la cultura", i recordava que la ciutat s'afegeix a aquesta iniciativa a través de la programació d'Escena GrAn i la Nau B1 i també del Cinema Edison. "És una iniciativa de suport als joves, però també al sector cultural i al dret dels seus professionals a poder viure d'aquest àmbit", deia.

"Els joves han estat un dels col·lectius més castigats durant la pandèmia, i per això promovem hàbits de consum de cultura responsable", deia Mercè Pérez, responsable de Cultura de Mollet, qui destacava que "les activitats per a joves de Mollet són sempre gratuïtes". Francesc de la Torre, de Parets, indicava que "aquest és un exemple més de les polítiques socialistes, que fomenten l'educació a través de la cultura", i recordava que a Parets s'han destinat 30.000 euros perquè els joves decideixin quines activitats juvenils volen impulsar al municipi.

Finalment, Yolanda Sánchez, de Canovelles, recordava que part de la programació de Can Palots està destinada als joves, i que 219 nois i noies del municipi tenen dret a sol·licitar aquest bo. "Quin millor regal quan fas 18 anys que un ajut directe per accedir a la cultura?", es preguntava, i instava els joves a aprofitar-lo. A més, també han participat en la trobada regidors de Lliçà d'Amunt, la Llagosta i Montmeló.  

A Granollers tenen dret a sol·licitar aquest bo uns 600 nois i noies nascuts el 2004, i al conjunt de la comarca uns 5.000. Del mig milió de joves de l'Estat que hi tenen dret, 180.000 ja han sol·licitat el bo cultural jove a través d'un web habilitat pel Ministeri de Cultura. El termini per fer la sol·licitud acaba el 15 d'octubre.

Edicions locals