Arrenca la 23a edició de les 24 Hores de Barcelona d'Automobilisme

CP Racing posseeix el lideratge després d'unes quatre primeres hores de competició molt ajustades entre els GTs

Esports

Arrenca la 23a edició de les 24 Hores de Barcelona d'Automobilisme
Arrenca la 23a edició de les 24 Hores de Barcelona d'Automobilisme | Miquel Rovira / Circuit

El Circuit de Barcelona-Catalunya es troba immers en una altra edició de les 24 Hores de Barcelona d'Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez, un esdeveniment que ha viscut un inici apassionant amb moltes sorpreses i canvis en la taula de la classificació transcorregudes ja les quatre primeres hores. La 23a edició, a més, presentava com a principal novetat l'hora de la sortida, la qual s'ha realitzat una hora més tard del que normalment ens té acostumats.

A les 13 h han començat a rugir els motors dels participants de la mítica prova de resistència. Després d'una volta de formació en la qual es podia palpar la tensió, la nodrida graella s'ha posat a la feina. En aquest inici de cursa prenia els comandaments l'equip de la pole position, el Herberth Motorsport. El primer codi 60 feia la seva aparició en escena amb un cotxe detingut en plena recta principal del Circuit després de la sortida. Després d'unes voltes contenint el ritme, la primera hora semblava servir per a constatar la supremacia de l'equip integrat per Daniel Allemann, Ralf Bohn, Alfred Renauer, Robert Renauer i Jürgen Häring, però poc després tot canviaria.

Per la primera posició han passat ja equips com Poulsen Motorsport (Roland Poulsen, Kristian Poulsen, Christoffer Nygaard, Alfred Nilsson) i CP Racing (Charles Putman, Charles Espenlaub, Joe Foster, Shane Lewis), formacions que no volen deixar escapar al vencedor de la passada edició de les 24 Hores de Barcelona d'Automobilisme. El que ha aconseguit mantenir-se a la caça després de quatre hores és el CP Racing, que ocupa la primera posició. És cert que el CP Racing acumula una parada menys que Herberth Motorsport, però en la classificació figura de moment en el punt més alt.

Tant la primera posició com la segona i la tercera, ocupades per ST Racing i Poulsen Motorsport respectivament, podrien canviar, ja que compten amb 4 i 3 parades. De moment, el Herberth Motorsport és el quart classificat, a una volta del tercer esglaó del podi. De fet, entre aquests participants més avantatjats les distàncies són mínimes, amb dues voltes de diferència. Un altre equip que estava en la lluita però que ha acabat per auto-descartar-se ha estat el WTM Racing. El seu Ferrari 488 GT3 ha fet una virolla quan es tocava lleugerament amb un altre participant d’una categoria diferent.

Entre els de casa hi ha hagut de moment llums i ombres. El pitjor parat ha estat Baporo Motorsport (Manel Lao, Jaume Font, Daniel Díaz i Guillem Pujeu), que figura 26è després de patir dues sortides de pista. La primera d'elles ha estat la més greu, havent de ser remolcats per la grua per a acudir al box. Malgrat el temps perdut, la formació continua treballant en la seva remuntada. L'E2P Racing (Pablo Burguera, Manuel Cintrano, Jaime Garcia, Antonio Sainero, Javier Morcillo), d'altra banda, està rodant en la 17a plaça, millorant àmpliament la 24a des de la qual sortien. L'equip Vortex V8, en el qual pilota Francesc Gutiérrez, porta dins del garatge gran part de la competició amb problemes mecànics.

TCR: Lluita oberta entre Wolf-Power Racing i BBR
En la divisió dels turismes s'està vivint la cursa amb la mateixa inquietud. El conjunt de la pole, el Wolf-Power Racing (Jasmin Preisig, Ivars Vallers, Marlon Menden i Rob Huff), prenia les regnes en la sortida, però poc després faria la seva majestuosa aparició l'equip assistit per Monlau Motul Technical School, el BBR (Chariya Nuya, Sandy Stuvik, Munkong Sathienthirakul, Tanart Sathienthirakul i Pasarit Promsobat). Tocada la quarta hora, el Wolf-Power Racing recuperava els comandaments, encara que amb el BBR sent una prolongació seva. Els dos equips semblen ser els principals candidats a tenir en compte per la victòria, si bé encara queda molta cursa per davant.

El tercer classificat dels TCR és l'AC Motorsport (Stephane Perrin, Mathieu Detry, Vincent Radermecker, Charles Dawson). Els belgues es juguen l'última posició del podi amb l'altra unitat del BBR assistida per Monlau i per l'equip català Rail Equip by Totcat Sport (Jorge Belloc Díaz, Jorge Belloc Ruiz, Álvaro Rodríguez i Alba Cano). Els de casa han rodat durant molts minuts en posicions de podi, però una sortida de pista els ha allunyat una mica d'aquest objectiu. Tots ells s'enfronten a unes hores decisives abans que la nit faci la seva aparició al Circuit de Barcelona-Catalunya.
 
Matí de curses dels certàmens suport
Els campionats Super Seven by Toyo Tyres, Speed Euroseries i Alpine Elf Europa Cup han dut a terme les segones curses del cap de setmana abans de donar inici a les 24 Hores de Barcelona d'Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez. Totes ells han estat vibrants i emocionants i han escalfat l'ambient per al plat fort de la jornada.

El resultat d'aquestes pugnes ha estat la victòria d'Alex Areia a Super Seven by Toyo Tyres, seguit de José Carlos Pires i Lourenço Monteiro. A les Speed Euroseries ha estat l'espanyol Agustín Cabanillas el vencedor, acompanyat de Gregg Gorski i Matteo Roccadelli al podi. Finalment, Simon Tirman s'ha imposat a l’Alpine Elf Europa Cup. Lucas Frayssinet i Laurent Hurgon han estat els altres dos pilots més avantatjats, en la segona i la tercera posició respectivament.

En la mateixa cursa de les 24 Hores de Barcelona, hi ha hagut un altre certamen que ha completat la seva pròpia cursa de resistència programada a dues hores. Es tracta de l’Iberian Supercars Endurance, que ha pres la sortida a les 13 h per a veure la bandera de quadres a les 15 h. L'equip Lema Racing (Giao, Niskanen) s'ha emportat l'or, mentre que el SMC Motorsport ha aconseguit la plata amb Fernando Navarrete i Gonzalo Martín de Andrés. El bronze se l'ha emportat l'altra unitat de l'equip madrileny (Aso, Pintos).
 

Edicions locals