Jordi Cruyff i Laia Codina, protagonistes de la inauguració del Cruyff Court

El nou espai esportiu de Montornès Nord ha estat inaugurat amb un gran acte

Esports

L'acte inaugural va comptar amb diverses personalitats del món del futbol
L'acte inaugural va comptar amb diverses personalitats del món del futbol

Sergi Casanovas

El nou Cruyff Court i el parc socioesportiu de Montornès Nord van quedar oficialment inaugurats aquest dimecres, amb un acte multitudinari amb diversos representants de l'Ajuntament, la Fundació Cruyff, la Fundació Barça i la Fundació La Caixa, les quatre entitats impulsores d'aquest projecte. Jordi Cruyff i Laia Codina van ser els més reclamats pels nens i nenes presents, que els hi van demanar fotos i autògrafs en massa.

A la inauguració van ser-hi presents moltes personalitats: Jordi Cruyff, fill del Johan Cruyff i director esportiu del FC Barcelona; Susila Cruyff, filla del Johan i presidenta de la Fundació Cruyff; Laia Codina, jugadora del Barça i ambaixadora de la Fundació Cruyff; Marta Segur, directora de la Fundació Barça; i José Montero, alcalde de Montornès.

A l'acte també s'hi va sumar Marc Fuentes, entrenador montornesenc i ambaixador de la Fundació Cruyff, qui va posar èmfasi en la tasca per donar visibilitat a la diversitat.

L'acte va estar carregat de simbolisme, ja que es va celebrar el dia 14, el dorsal que Johan Cruyff va portar durant tota la seva carrera i que segueix molt present en els projectes de la seva fundació.

Els representants de l'Ajuntament i les tres fundacions implicades al Cruyff Court

Una oportunitat pels infants

Durant la inauguració, Laia Codina va destacar la importància d'aquest camp: "És un moment molt important pel poble, pel barri i pels nens. Crec que aportarà moltíssim, els hi he dit que ho aprofitin molt i que ho tractin bé". La jugadora va explicar com projectes com aquest donen oportunitats, ja que ella mateixa jugava "a una pista sense porteries" quan era petita. Codina també va contar que ja coneixia Montornès: "Tinc una amiga que viu aquí". La futbolista serà la padrina del Cruyff Court de Montornès Nord, després de ser escollida entre diverses opcions per la seva rellevància i projecció al futbol femení.

Jordi Cruyff declarava com segueixen el projecte del Johan: "el meu pare tenia un somni. Ja no està aquí per acomplir-lo, però el seu llegat ens permet fer-ho". Cruyff també destaca la importància del camp pels nens perquè "tenen un lloc on gaudir i jugar sense importar com siguin ni d'on vinguin". En la mateixa línia es mostrava la seva germana, Susila Cruyff: "Els nens tenen el dret i l'obligació de jugar al carrer. Aquest és el nostre regal per a tots, per a tot el barri".

Jordi Cruyff va ser un dels més sol·licitats pels nens i nenes

L'alcalde José Montero va explicar com es va gestar aquest projecte: "Els objectius i els valors de la Fundació Cruyff eren els mateixos que buscàvem nosaltres. A partir d'aquí vam tenir un primer contacte i vam insistir amb la fundació per dur-ho a terme". El batlle va remarcar que aquest és "el primer Cruyff Court de la comarca" i es mostra convençut que "durarà molts anys i tindrà l'impacte desitjat".

Montero també va afirmar que a partir d'ara tindran "una col·laboració amb la Fundació Cruyff, on els nens i nenes de Montornès participaran en les propostes i competicions de la fundació". L'alcalde va detallar que el camp serà "una plaça pública que estarà sempre oberta", tot i que es faran activitats organitzades. Finalment, Montero va opinar sobre la influència d'aquest projecte als clubs de futbol de Montornès: "Jo crec que això no perjudicarà els clubs del municipi. Els nens i nenes sempre volen jugar. Segur que la interacció positiva".

Després de la presentació oficial, la festa va seguir amb diverses activitats esportives per als nens i nenes, com una zona de xuts, partits de bàsquet i partits de futbol dintre del Cruyff Court.

Un projecte que va més enllà

El projecte del Cruyff Court no acaba a la pista. La fundació de la llegenda barcelonista ha format a dos joves del poble per dur a terme activitats al camp, a més de crear un equip representant de Montornès que competirà amb els equips dels Cruyff Courts de tot el món, que ja compten amb més de 200 en total i 40 a Espanya. La Lídia és una de les entrenadores d'aquest projecte: "Ens van transmetre els valors que tothom pot jugar al futbol i com els hem de transmetre als nens. Ara hem de crear un equip que serà el que crearà els tornejos més endavant".

El Cruyff Court dona als infants de Montornès un lloc on poder jugar a futbol

A més del Cruyff Court, el nou espai del barri també inclou diverses pistes de bàsquet i voleibol i jocs infantils. Més endavant està prevista la construcció d'una zona de pícnic i del nou skate park municipal.

Edicions locals