Els usuaris de la Comunitat Energètica de Caldes estalvien uns 40 euros el primer mes

La CEL ha permès la reducció del 75% de la factura en concepte d'eletricitat consumida

Societat

Els usuaris de la Comunitat Energètica de Caldes estalvien uns 40 euros el primer mes
Els usuaris de la Comunitat Energètica de Caldes estalvien uns 40 euros el primer mes | Ajuntament de Caldes

Caldes de Montbui

La factura de la llum de l'agost –el primer més que recull íntegrament la posada en marxa de les instal·lacions de la Comunitat Energètica Local (La CEL) de Caldes– ha suposat un estalvi d'aproximadament 40 euros per usuari, de manera que aquests ciutadans han reduït un 75% el cost de l'electricitat consumida i, en alguns casos, han aconseguit eliminar pràcticament el terme variable de la factura–.

Segons les dades facilitades per l'Ajuntament de Caldes de Montbui, en termes globals, la posada en marxa de La CEL de Caldes ha permès un estalvi de 4.170 euros durant l’agost al centenar d’usuaris que formen part d’aquesta comunitat energètica. En aquest sentit, 2.482 euros corresponen al que els usuaris s’han estalviat en forma d’autoconsum, mentre que 1.687 euros és l’estalvi global en termes d’excedents que s’han abocat a la xarxa i que les empreses elèctriques han abonat a la corresponent factura. Aquests valors corresponen a les estimacions econòmiques fetes per part de l’Oficina d’Acció Climàtica fent servir els valors mitjans del preu del kWh de l’electricitat que es consumeix (0,27 €/kWh) i la que es compensa per excedents (0,16 €/kWh).

En termes energètics, les instal·lacions de La CEL de Caldes que estan en funcionament durant l’agost han destinat 19.741 kWh a la ciutadania. D’aquest total, els usuaris de la comunitat energètica han fet servir (autoconsum) 9.194 kwh mentre que la resta, 10.547 kwh, s’han abocat a la xarxa en forma d’excedents. Aquesta dada s’explica, sobretot, per la particularitat del mes d’agost pel que fa al consum d’electricitat. D’una banda, perquè una part significativa dels usuaris han marxat de vacances i, per tant, els consums no s’ajusten a l’ús habitual d’aquestes persones. D’altra banda, perquè durant l’agost, s’han registrat dues petites incidències en les instal·lacions que han alterat també la producció d’electricitat.

L’objectiu dels usuaris de La CEL ha de ser rebaixar al màxim la quantitat d’excedents d’electricitat i, per contra, augmentar la quantitat d’energia d’autoconsum. D’aquesta manera, la rebaixa de la factura serà més estable. Per això, l’Oficina d’Acció Climàtica ofereix informació i assessorament als ciutadans, siguin o no usuaris de La CEL, per millorar la gestió i els usos de l’electricitat als seus domicilis.

Edicions locals