Jéssica Albiach: 'El Vallès Oriental és clau en la transformació que volem impulsar'

La presidenta de Catalunya en Comú ha estat present a la trobada comarcal dels comuns a Montmeló

Política

Jéssica Albiach ha estat la figura més destacada de la trobada municipalista
Jéssica Albiach ha estat la figura més destacada de la trobada municipalista

Catalunya en Comú ha celebrat aquest matí la seva trobada municipalista del Vallès Oriental a la Sala de la Concòrdia de Montmeló. A la jornada hi han participat els representants polítics del partit de tots els municipis de la comarca, a més de la presidenta de la formació Jéssica Albiach.

La trobada s'ha allargat durant tot el matí amb diverses xerrades i reunions on han pogut participar els membres de la formació comuna de tota la comarca. La jornada ha acabat amb l'acte més destacat del dia, una conferència a càrrec de l'alcalde de Montornès, José Montero, i de la presidenta de Catalunya en Comú, Jéssica Albiach, i moderada per Eva Miguel, la portaveu dels comuns a la Llagosta.

En declaracions als mitjans, Albiach afirma que volen "impulsar una transformació verda, feminista i democràtica de Catalunya" i que per a assolir aquest objectiu el Vallès Oriental és clau: "És un pulmó industrial per a tot el país. Necessitem una indústria forta i comptem amb la comarca per ajudar en aquesta transformació". Per aconseguir-ho, la dirigent de Catalunya en Comú aposta per la relocalització industrial: "Catalunya ha perdut molta indústria per la deslocalització. Nosaltres volem relocalitzar perquè no es perdi ni un sol lloc de treball".

La presidenta de la formació també ressalta que aquesta trobada és essencial de cara a les pròximes eleccions municipals: "Volem que les nostres candidatures siguin la casa de totes les persones que s'estimen els seus veïns i veïnes i als seus pobles".

Per la seva part, José Montero reivindica "la política municipalista i la seva complexitat", ja que, segons l'alcalde de Montornès, és "on passaran les grans transformacions, com l'energètica o la de mobilitat". Montero també destaca la importància dels pobles i ciutats en "la construcció de la convivència i les relacions socials, atès que és on comencen els grans debats". 

Finalment, Jordi Manils, portaveu de Canviem Montmeló, explica que a la Sala de la Concòrdia s'han reunit "candidats, candidates i tothom que estarà relacionat amb les candidatures de la comarca". El lema de la trobada ha estat 'Som Inconformistes', una frase que identifica molt bé als comuns, segons Manils: "Volem reivindicar-nos i combatre aquesta desafecció política i abstenció que creiem que és el nostre major adversari"

Edicions locals