Granollers acollirà els Jocs Special Olympics el 2023

L'esdeveniment esportiu català de referència per a les persones amb discapacitat intel·lectual se celebrarà entre el 30 de març i el 2 d'abril

Esports

El Palau d'Esports serà un equipament clau en la celebració dels Special Olympics
El Palau d'Esports serà un equipament clau en la celebració dels Special Olympics | BMG

Granollers organitzarà els Jocs Special Olympics de Catalunya, del 30 de març al 2 d'abril del 2023. L'alcaldessa, Alba Barnusell, ho ha fet públic aquest vespre en el ple de l'estat de la ciutat. Aquesta serà la segona vegada que la ciutat acollirà l'esdeveniment esportiu català de referència per a les persones amb discapacitat intel·lectual. 

L'alcaldessa recordava que fa un any Granollers va ser la capital de l’handbol femení i va atraure "61.000 espectadors a la ciutat i 2 milions d’euros d’impacte directe", afirmava. A més, assegura que les inversions al Palau d'Esport ara permeten seguir acollint esdeveniments esportius d’alt nivell. En aquest sentit, destacava que "estem treballant en uns nous jocs inclusius a la ciutat. Esdeveniments que aporten riquesa i contribueixen a projectar la ciutat i dinamitzar sectors que han patit la crisi", afegia.

Els Jocs Special Olympics a Catalunya se celebra des de l'any 1988, quan es van inaugurar a Lleida. Granollers va acollir la quarta edició després d'Igualada (1990) i Barcelona (1992). L'última edició va tenir lloc el 2018 a la Seu d'Urgell-Andorra la Vella amb prop de 1.500 esportistes, majoritàriament catalans, però que també provenien d'altres llocs de la resta de l'estat espanyol i de 13 països diferents, com ara Bèlgica, Índia, Alemanya, Itàlia, Marroc o Finlàndia.

 

 

Edicions locals