Teatre, música, dansa, circ, tapes, dj i festa per viure una nit jove al TAG

Una quinzena de nois i noies de la comarca han cuinat aquesta proposta durant més de 9 mesos

Cultura

Joves de la comarca han cuinat a foc lent aquest proposta
Joves de la comarca han cuinat a foc lent aquest proposta | TAG

La celebració del 20è aniversari del Teatre Auditori també dedica atenció al públic menor de 30 anys. A ells va especialment adreçada la Nit Jove, una proposta original que divendres els tindrà com a únics protagonistes. És el primer esdeveniment de la plataforma Escena grAn des de i per als joves.

Una quinzena de nois i noies de la comarca l’han estat preparant des de fa més de nou mesos. Són ells qui han definit com volien que fos la proposta, quines disciplines artístiques s’hi veurien i en quins espais es desenvoluparia.

L’activitat prendrà la forma d’un “recorregut multiambient” que transitarà per quatre disciplines diferents en espais transformats de l'equipament.

En el passat, el solar del TAG va estar ocupat per l’escorxador municipal. A partir d’aquest record, Recréixer de la companyia de circ La Simultània de Miquel Carbonell proposarà un viatge a través del temps que explicarà “com els orígens ens situen al present”.

Per la seva banda, a Flis-flis xuf-xuf la companyia de dansa El caos prendrà com a protagonistes a dues treballadores del servei de neteja del teatre que, aparentment, viuen un dia normal de feina. Però tot canvia quan descobreixen un món nou dins l'aparent monotonia diària, un reflex de la màgia que s’amaga darrere les coses més senzilles.

El duet format pel cantautor cardedeuenc Pau Roget i Emma Dodero hi posaran la música. Partint d'una versió extensa de la cançó Que tinguem sort, continguda al seu EP Tr4vol, propiciaran “un viatge introspectiu a la infància. L'espectacle pretén que el públic experimenti metafòricament la recerca d'un mateix”.

Més enigmàtica, la peça Només personal autoritzat de la companyia Incident també se servirà de l’espai i els recursos del TAG per oferir una peça de teatre.

Els espectacles, d’uns 20 minuts de durada cadascun, s’organitzaran en itineraris, en quatre grups d’espectadors, a les 19 i a les 20.45 h. L’entrada, per un import de 15 euros, inclourà una consumició i tres tapes del restaurant social El Gato Verde i la festa encara s’allargarà fins a la mitjanit amb una sessió de dj servida des de la Lola Van, la primera DJ Truck.

Edicions locals