El Palau d'Esports, seu del campionat català de patinatge artístic de xous fins al 2024

L'Ajuntament i la Federació Catalana de Patinatge signen un conveni que pot ser prorrogable dos anys més, com a mínim

Esports

El Palau d'Esports, seu del campionat català de patinatge artíctic de xous fins al 2024
El Palau d'Esports, seu del campionat català de patinatge artíctic de xous fins al 2024 | JL.R.B.

El Palau d'Esports serà la seu del Campionat de Catalunya de patinatge artístic de xous fins al 2024 després de l'acord signat entre l'Ajuntament i la Federació Catalana de Patinatge, que organitza anualment aquesta cita. El català de xous és un dels esdeveniments més importants del patinatge artístic català, que atrau prop de 600 esportistes i més de 5.000 persones.

El conveni s'ha presentat avui dimarts a la sala de plens de l'Ajuntament i manté una relació entre l'administració i la federació, com a mínim, fins al 2024 perquè aquest pot ser prorrogable dos anys més o fins que s'acabi el mandat de l'actual junta presidida per Benjamí Pons. De fet, el conveni signat ja inclou la celebració del campionat català de xous que va tenir lloc al Palau d'Esports aquest mateix any a l'abril. "El conveni és la continuació per poder acollir grans esdeveniments de patinatge i crear una perspectiva de futur", explicava el regidor d'esports, Álvaro Ferrer, que remarcava l'èxit de l'edició del 2022: "va ser un gran esdeveniment, que va sorprendre a tothom, i per això vam voler fer un conveni".

El conveni estableix que com a mínim s'ha de celebrar un Campionat de Catalunya de patinatge artístic a l'any i s'ha d'organitzar al Palau d'Esports entre el març i el novembre. "No ens limitem a un sol campionat. Si hagués la possibilitat de fer un Campionat d'Europa, podria ser viable. La federació ja ho hem fet altres anys a altres ciutats", apuntava el president de la federació catalana, Benjamí Pons. De fet, el conveni inclou la celebració del Campionat de Catalunya de patinatge artístic de xous o d’altres modalitats, o de qualsevol campionat de nivell superior. 

L'acord també permetrà que a Granollers s'organitzin jornades tècniques i cursos de formació per a entrenadores de patinatge artístic, de la mà de l'escola de la Federació Catalana de Patinatge. A més, s’oferiran tres beques formatives i es potenciarà el voluntariat i la participació de les entitats en l’organització dels campionats i futurs esdeveniments esportius. "Aquesta és una aposta per l'esport i la dinamització econòmica", deia l'alcaldessa Alba Barnusell.

A més, el conveni també té la voluntat de promocionar l'esport femení. En l'acte, hi havia una directiva del Club Patinatge Artístic Granollers, Marta Cruz, que va veure amb bons ulls la seu permanent del Palau d'Esports per formenter la pràctica del patinatge. El club té aquesta temporada una vuitantena d'esportistes, majoritàriament noies.

Granollers i el patinatge artístic

La relació entre la federació catalana i l'Ajuntament va començar l'any 2020 quan el Palau d'Esports es va oferir per organitzar un campionat territorial gironí per la impossibilitat de fer-ho al Pavelló Fontajau, de Girona, per la seva inundació pel temporal Gloria. L'èxit per la disputa d'aquest campionat territorial va esdevenir que el 2022 Granollers fos la seu del Campionat de Catalunya de patinatge artístic de xous, que ara s'ha rubricat com a seu permanent fins al 2024.

Edicions locals