Avança el futur trasllat de l'estació de mercaderies de Granollers

Les obres de la futura estació intermodal de la Llagosta començaran dilluns vinent i s'allargaran, com a mínim, 26 mesos

Societat

Avança el futur trasllat de l'estació de mercaderies de Granollers
Avança el futur trasllat de l'estació de mercaderies de Granollers

Les obres per construir la futura estació intermodal de la Llagosta començaran dilluns vinent. Així ho han avançat representants d'Adif a l'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, en una reunió celebrada dimecres al municipi amb part de l'equip de govern. La plataforma enllaçarà amb la línia d'alta velocitat entre Barcelona i la frontera francesa i esdevindrà un dels pols de logística ferroviària més importants del sud d'Europa; tindrà un paper important en la reducció d'emissions de CO2 i en l'abaratiment dels costos de transport de mercaderies.

La primera fase de les obres té un pressupost de 59,6 milions d'euros i un període d'execució de 26 mesos. L'actuació l'executarà la unió temporal d'empreses integrada per Sacyr Construcción, Sacyr Neopul i Copcisa i consistirà a adaptar la futura estació intermodal de la Llagosta als estàndards europeus de mercaderies. Així, està previst dur a terme actuacions de plataforma, via i electrificació.

La configuració d'aquest centre logístic permetrà disposar d'una nova platja de vies de recepció/expedició integrada per vies paral·leles amb longituds superiors a 750 metres. A més, la instal·lació estarà formada per un feix de quatre vies per a la càrrega i descàrrega d'unitats de transport intermodal i una altra via per a la càrrega i la descàrrega de mercaderia general. També està previst remodelar els accessos a la terminal mitjançant la connexió en amplada estàndard amb el Corredor del Mediterrani des del viaducte de la línia d'alta velocitat entre Barcelona i la frontera francesa, l'adaptació a l'amplada mixta entre la plataforma de la Llagosta i la línia el Papiol-Mollet i la connexió sud amb la xarxa de Rodalies.

Trasllat de l'estació de mercaderies

El desenvolupament d'aquesta central intermodal de la Llagosta i els nous accessos viaris i ferroviaris al port ha de servir també per traslladar la central ferroviària de mercaderies que hi ha darrere de l'estació de Granollers Centre, i obre la porta al futur desenvolupament urbanístic del sector de la Bòbila. El trasllat d'aquesta central logística, que sovint opera amb mercaderies perilloses, és una llarga reivindicació de la ciutat.

L'estiu de l'any passat, l'Ajuntament de Granollers assegurava que el futur trasllat de la central de mercaderies obria també una nova oportunitat d'ubicació del camp de futbol i per construir una zona esportiva més àmplia, sense les limitacions de creixement que tenia el projecte de Palou. El consistori ja ha encarregat els primers estudis del desenvolupament urbanístic de la Bòbila.

Edicions locals