La Fundació del BMG recupera el projecte de formació de noies 'Handball à l'école' del Senegal

L'objectiu és celebrar un torneig escolar per a noies de 12 a 14 anys similar a les Trobades Coaliment

Esports

La Fundació del BMG recupera el projecte de formació de noies 'Handball à l'école' del Senegal
La Fundació del BMG recupera el projecte de formació de noies 'Handball à l'école' del Senegal | BMG

La Fundació Balonmano Granollers reprèn les formacions tècniques a Kédougou (Senegal) després d'una aturada de quasi tres anys a causa de la pandèmia. Des de l'any 2017, la fundació col·labora en un projecte de cooperació internacional a la regió senegalesa de Kédougou anomenat "Handball à l'école". Aquest projecte, impulsat i finançat per l'Ajuntament de Granollers, compta també amb el suport del Fons Català de Cooperació, de La Ligue Régional de Kédougou i de la ONG SADEV.

L'objectiu del projecte és articular un torneig escolar d'handbol, que sigui similar a les Trobades Coaliment que organitza el BMG. El campionat senegalès està adreçat a noies d'entre 12 i 14 anys que les permeti no deixar els estudis prematurament. En aquesta zona del Senegal, l'abonament escolar de les nenes és un dels principals problemes. "En participar d'aquest projecte i més enllà de practicar handbol, les nenes reben suport acadèmic, cursos d'educació sexual, kits d'higiene femenina i xerrades per assessorar a les seves famílies", explica en una nota la Fundació BMG, que afegeix: "Durant 10 dies, una expedició de dos membres del club està impartint sobre el terreny una formació tècnica als membres del club d'handbol local Les Gazelles i a mestres d'educació física per tal que puguin fer de tècnics en els equips escolars".

En aquesta primera etapa del projecte s'ha format a una trentena de tècnics i es preveu que 125 noies i les seves famílies se'n beneficiïn.

Des del 2017, la Fundació BM Granollers ha donat suport en l'organització d'un torneig d'handbol a la regió, en el qual hi ha participat amb un equip femení, ha enviat material per a la pràctica de l'handbol i ha realitzat dues formacions tècniques.

Edicions locals