La Barcelona Art Orchestra rememora l’Ona Laietana

El bateria i compositor Joan Vidal és un dels fundadors d'aquesta formació

Cultura

La BAO combina músics d’orquestra amb d'altres més propis d’una big band
La BAO combina músics d’orquestra amb d'altres més propis d’una big band

La Barcelona Art Orchestra, que té al bateria i compositor granollerí Joan Vidal com a cofundador, actua demà dijous (20 h) a L’Auditori de Barcelona en un concert d’homenatge a l’anomenada música laietana i els 50 anys d’un dels seus bressols, la sala Zeleste del carrer Argenteria, al barceloní barri de la Ribera.

Qualificat de “revisió escènica” fruit de l’esperit (re)creatiu de l’orquestra, el programa reviurà la música dels grups històrics Companyia Elèctrica Dharma, Orquestra Mirasol, Música Urbana, Iceberg, Secta Sònica i Blay Tritono i d’intèrprets com Jordi Sabatés i Toti Soler en versions instrumentals arranjades per a l’ocasió per Vidal i els seus companys, Lluc Casares, Néstor Giménez i Lluís Vidal. Com ell mateix explica, “a la BAO combinem músics més propis d’una big band amb músics d’orquestra i la idea és la de fer una revisitació, més o menys lliure, d’aquell so”.

Tot i que va tenir una vida efímera, a partir de la dècada dels 70 la música laietana va fusionar el jazz i el rock, combinat amb essències mediterrànies com la salsa o la rumba.

A més dels 17 músic que integren l’orquestra, l’espectacle comptarà amb la presència d’alguns convidats que van participar en aquell moviment, com el baixista Carles Benavent, el músic i compositor Joan Albert Amargós —en aquella època a les files de Música Urbana—, el músic i productor Xavier Batllés i el mateix guitarrista Toti Soler, que serà l’únic que cantarà una cançó.

Edicions locals