El bluegrass torna al Mercat Vell

El festival Al Ras celebra aquest dissabte a Mollet la seva 21a edició, amb cinc actuacions a partir de les 17.30 h

Cultura

Els neerlandesos Red Herring seran la banda internacional del festival d'enguany
Els neerlandesos Red Herring seran la banda internacional del festival d'enguany | Red Herring

L'Al Ras Bluegrass & Old Time Festival torna aquest dissabte a la capital baixvallesana i torna al Mercat Vell. Tot i no haver-se aturat durant la pandèmia i haver ofert una alternativa en línia (2020) i una altra de més petit format a Barcelona (2021), els banjos i les mandolines no aterraven a Mollet des del 2019. Aleshores, les eleccions estatals van fer modificar la ubicació fins al Centre Cívic de Can Pantiquet, però enguany tot tornarà a la normalitat.

El Mercat Vell acollirà entre les 17.30 h i les 23 h la 21a edició amb les actuacions dels grups Red Herring, Yerbazul, The Denim Rips, Flamengrass, Oriol Saña Trio i Al Ras House Band. Tots ells, provinents de diferents parts de l'Estat espanyol, a excepció dels neerlandesos Red Herring, l'única banda internacional convidada enguany.

En Xavier Cardús, un dels membres de l'associació Al Ras –l'organitzadora del festival–, explica que any rere any intenten comptar amb "una representació del més destacat del panorama del bluegrass europeu", malgrat que no se n'han estat en altres edicions de contractar bandes de fora del continent.

Cardús, a més, destaca que l'esdeveniment molletà sempre atrau molts aficionats d'arreu d'Espanya i fins i tot de fora de l'Estat: "Vindrà gent de Madrid, de Bilbao, de Sevilla...".

Precisament el paper del públic és també un tret distintiu de l'Al Ras, i és que més enllà dels grups programats, mai hi falten les actuacions espontànies que any rere any van sorgint al llarg de l'esdeveniment. "El públic porta els seus instruments, i fan una jam a fora del Mercat, en els descansos o en acabar el festival. Els aficionats al bluegrass aprofitem la mínima oportunitat per reunir-nos i tocar", conta el membre de l'entitat.

Música a Barcelona i a Rubí

El dia "espatarrant" de l'Al Ras és dissabte a Mollet, però el festival arrenca aquest dijous (21.30 h) al bar La Sonora (Barcelona) amb Newgrass Republic, segueix aquest divendres a les 20 h a La Sedeta de Gràcia amb Howlin' i Red Herring, i clourà diumenge a les 13 h a El Barn d'en Greg de Rubí, amb una barbacoa i una jam.

Edicions locals