Art conceptual i flors fetes de fusta, coexistint a '[Es]cultura'

Luis Vaquero i Gery Escobar inauguraven divendres a La Marineta la seva mostra conjunta

Cultura

Els artistes Luis Vaquero i Gery Escobar durant la inauguració de l'exposició
Els artistes Luis Vaquero i Gery Escobar durant la inauguració de l'exposició

Mollet del Vallès, Santa Maria de Palautordera

El molletà Luis Vaquero (Loc) i el Gery Escobar –de Santa Maria de Palautordera– inauguraven divendres passat [Es]cultura a La Marineta, que es podrà visitar fins al 17 de desembre.

A la planta baixa del centre cultural s'hi poden trobar obres dels dos artistes, sense una distinció de quina ha estat feta per qui. Malgrat que podria semblar que hi aporten estils ben diferents –Vaquero tira més cap a l'art conceptual, mentre que Escobar treballa la fusta a l'antiga–, ells hi troben més lligams que distància. "L'idioma va tant en sintonia que ens feia il·lusió que les obres estiguessin coexistint", deia l'artista molletà el dia de la inauguració. "El seu és un estil més modern, i el meu és un estil més antic; però el Luis hi ha posat senyals de fusta i jo hi he ficat senyals més foscos que poden connectar amb ell. Així que crec que casen molt bé", hi afegia el palauenc.

El Luis Vaquero –qui és president d'AMAM– parteix d'un concepte abans d'escollir quina disciplina plàstica emprar. A la mostra hi ha compartit maquetes de diversos dels seus treballs i, com a curiositat, en les seves peces s'hi poden trobar parts premsades del seu llibre d'Història de l'Art de batxillerat. El Gery Escobar treballa fent flors, una tasca que ha evolucionat fins a la creació de centres de taula i ara està traient una col·lecció d'armes decoratives amb detalls florals. També ha exposat un tastet del seu treball fotogràfic.

Visibilitat per als artistes d'AMAM

Cada cop és més habitual trobar membres de l'Associació de Música i Art de Mollet (AMAM) a la primera línia de la programació cultural molletana. Pel que fa a les arts plàstiques, Pokio exposa al Museu Abelló des del setembre i l'Anna Stortiz il·lustrava el 2021 el cartell de la festa major molletana.

Són només dos exemples, als quals se li suma ara en Luis Vaquero, l'actual president de l'entitat, amb la mostra a La Marineta. Vaquero assenyalava divendres passat que AMAM sempre hi ha estat, però que sovint la gent no se n'ha adonat: "Som artistes, però som uns currants, i això és el fruit de tota aquesta feina que portem fent fa més de 10 anys, ara es veuen els resultats".

Edicions locals