Augmenten les urgències pediàtriques a l'Hospital de Granollers arran del tancament del servei a Sant Celoni

A petició del PSC, el Parlament insta el govern de la Generalitat a dotar de recursos pressupostaris la reobertura aquest 2022

Societat, Política

Sant Celoni

El Departament de Salut del Govern de la Generalitat va tancar el servei d’urgències pediàtriques a l’Hospital de Sant Celoni durant la pandèmia, i ara com ara, encara no s’ha restablert el servei. Aquest centre sanitari donava servei a una població infantil d’aproximadament uns 18.000 infants que ara, si tenen una urgència a la nit o al cap de setmana, s’han de desplaçar a l’Hospital General de Granollers perquè els Centres d’Atenció Primària també estan tancats a la nit.

Així, el PSC assegura que el tancament del servei d’urgències pediàtriques ha fet augmentar el nombre de persones ateses a l’Hospital General de Granollers i han calculat que un 13,5% de les urgències pediàtriques són provinents de l’àrea d’influència de l’Hospital de Sant Celoni.

Amb aquest argument, el grup parlamentari del PSC ha presentat una proposta de resolució a la Comissió de Salut que reclama l’obertura de les urgències pediàtriques a Sant Celoni. Una proposta que s’ha aprovat i que insta al govern de la Generalitat a dotar dels recursos pressupostaris necessaris, per tal que el Servei Català de la Salut concerti amb l’Hospital de Sant Celoni perquè pugui implantar el servei d’urgències pediàtriques, dins la seva cartera de serveis durant aquest any 2022.

“Esperem que el Govern d’Aragonès compleixi el que s’ha aprovat avui perquè és imprescindible que es torni a oferir el servei d’urgències pediàtriques a l’Hospital de Sant Celoni”, deia el diputat vallesà al Parlament i regidor granollerí, Jordi Terrades.

Edicions locals