Josep Maria Pou rebrà el Premi Atlàntida, del Gremi d'Editors

El Gremi d'Editors distingeixen el molletà per la defensa i promoció de la cultura, la propietat intel·lectual i el foment de la lectura

Cultura

L'actor i director Josep Maria Pou rebrà el Premi Atlàntida 2022 durant la 37a Nit de l’Edició, que tindrà lloc el 21 de novembre al Teatre Romea. El guardó és un reconeixement anual que des de 1986 atorga el Gremi d’Editors de Catalunya a una persona o entitat que s’ha distingit per la defensa i promoció de la cultura, la propietat intel·lectual i el foment de la lectura.

Nascut a Mollet del Vallès el 1944, l'actor i director va debutar al Teatre Espanyol de Madrid el 1968 i, per tant, acumula més de 50 anys dalt dels escenaris. Des de llavors, ha estrenat uns seixanta espectacles teatrals en els quals es conjuguen els grans títols amb els noms dels millors autors i directors nacionals i internacionals.

La seva activitat teatral s'ha desenvolupat en paral·lel amb la del cinema i la televisió, en què ha treballat en prop de 200 projectes. També ha treballat com a traductor i adaptador de diverses obres del teatre anglès i americà i ha estat col·laborador de diversos mitjans. Ha estat director artístic del Teatre Goya de Barcelona i del Teatre La Latina de Madrid, i en l'actualitat ho és del Teatre Romea de Barcelona.

La seva activitat s'ha vist reconeguda amb diversos premis, com el Nacional de Teatre del Ministeri de Cultura, Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Ondas, Max, la Creu de Sant Jordi, l'Internacional Terenci Moix, el Sant Jordi de Cinematografia o els Butaca, entre d'altres.

Des de la primera convocatòria, l’any 1986, el Premi Atlàntida ha recaigut en personalitats com Václav Havel, Jacques Santer, Viviane Reding, Javier Solana, Jordi Savall, Joan Manuel Serrat, Jaume Plensa, Isabel Coixet, Jordi Herralde, Lluís Pascual, Carme Riera, les tres llibreries més antigues de Catalunya, la companyia de teatre Tricicle, entre d’altres.

Edicions locals