Oleguer Presas amb l'Ateneu La Tintorera

L'exjugador del Barça explica el projecte de l'Escola de Futbol La Caserna

Esports

Oleguer Presas amb l'Ateneu La Tintorera
Oleguer Presas amb l'Ateneu La Tintorera | Toni Torrillas / SomGranollers

les Franqueses

Oleguer Presas, exjugador del FC Barcelona entre el 2001 i 2008, va apropar el futbol social que fomenta amb l'Escola de Futbol La Caserna, de Sabadell, a l'Ateneu Popular La Tintorera. L'activitat va tenir lloc diumenge amb l'exblaugrana, que va explicar l'experiència amb un projecte popular i autogestionat. 

L'Escola de Futbol La Caserna és un projecte que està obert a tots els infants d’edats entre els 4 i els 14 anys. L'entitat treballa els valors socials a través de la pràctica de l’esport, concretament del futbol, i està pensat com a un espai d’oci, de joc, però també de formació, de sensibilització i de reivindicació. 

Oleguer Presas, campió de la Lliga de Campions amb el Barça de Ronaldinho, ha col·laborat en la creació del projecte de La Caserna, que es va començar a finals del 2017. Aquesta entitat va néixer a l'edifici de l’antiga Caserna de la Guàrdia Civil de Sabadell, després que entitats i col·lectius de la ciutat vallesana li donessin vida i l’obrissin a la ciutadania després d’anys d’abandonament. El col·lectiu Escola Futbol La Caserna està format per totes les famílies dels infants que participen dels entrenaments, a més dels formadors, que també són pares i mares. A més, no participen en cap lliga federada. 

Edicions locals