La granollerina Marina Miralles guanya amb 'Llavors' el Premi de poesia Màrius Torres

L'autora, que escriu des dels 16 anys, va publicar el 2020 el seu primer poemari, 'La sort de Sísif'

Cultura

| Laura Cortés / ACN

Granollers

El 27è Premi de poesia Màrius Torres ha estat per a Marina Miralles Mestre (Granollers, 1992) amb Llavors, que versa sobre el pas del temps, "amb una primera part més fosca i una segona més esperançadora i que juga amb la doble lectura fonètica del títol, com a adverbi temporal i com a substantiu", explica l'autora.

Marina Miralles és llicenciada en filologia catalana i pianista, i dedica la seva activitat professional tant als serveis editorials –com a editora i correctora lingüística– com als musicals –és compositora de cançons i toca al grup Bucòlic–. Escriu poesia des dels 16 anys i va publicar el seu primer poemari el 2020 amb La sort de Sísif, editat per Gregal. L'any 2018 es va estrenar en el món editorial amb Magnòlia, una novel·la que és una excepció en la trajectòria de Miralles.

Els guanyadors dels premis literaris que convoca l'Ajuntament de Lleida s'han anunciat aquest divendres al Saló de Sessions de la Paeria i els premis es lliuraran aquest vespre a la Seu Vella de Lleida. Josep Maria Sala-Valldaura (Gironella, 1947) ha guanyat el 39è Premi d'assaig Josep Vallverdú amb La serp i la poma: al voltant del llenguatge poètic.

Edicions locals