Jové, després que li obrin judici per l'1-O: 'És la injustícia atacant la democràcia'

El president Aragonès ha recordat avui a Granollers que és "perseguit pel seu compromís amb la llibertat de Catalunya"

Política

Josep M. Jové i Lluís Salvadó
Josep M. Jové i Lluís Salvadó

Redacció / ACN

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha fixat avui l'obertura de judici oral contra el diputat i president d'ERC al Parlament, el vallesà Josep Maria Jové –qui al 2017 era secretari general de la Conselleria d'Economia–, juntament amb el diputat Lluís Salvadó i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, per l'1-O

Jové creu que "és la injustícia atacant la democràcia" i lamenta que "la repressió fa un pas més". D'altra banda, s'ha compromès a treballar "per un país lliure i socialment just": "És una causa noble i un dret, i seguirem lluitant per a fer-ho realitat", ha escrit des del seu compte de Twitter. El TSJC envia a judici a Jové, Salvadó i Garriga per la seva actuació en els preparatius de l'1-O quan eren excàrrecs del Departament d'Economia. Jové i Salvadó estan processats per desobediència, prevaricació, malversació de fons públics i revelació de secrets. Garriga està processada per desobediència greu a autoritat judicial.

Suport del president Aragonès

Precisament, aquest divendres al vespre a Granollers, a la presentació de la candidatura a l'Alcaldia de la republicana Núria Maynou, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha traslladat el seu suport a la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i als diputats Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, a qui el TSJC envia a judici pels preparatius de l'1-O. D'altra banda, el cap de la Generalitat també ha traslladat el seu suport a l'exconseller d'Exteriors Bernat Solé, que fins ara és delegat del Govern a Lleida. El Tribunal Suprem ha confirmat un any d'inhabilitació i una multa de 16.800 euros per desobediència durant l'1-O quan era alcalde d'Agramunt.

"Són persones perseguides pel seu compromís amb la llibertat de Catalunya; treballar per l'1-O no és cap delicte", defensava Aragonès, qui elogiava els seus companys d'ERC com "la gent que donem la cara, també en els moments més complexos".

 

Edicions locals