El RallySprint RACC del Circuit serà puntuable per al Trofeu de Catalunya de Rallysprints d'asfalt

El campionat tancarà la temporada competitiva del 2022 del circuit vallesà

Esports

| Circuit de Barcelona-Catalunya / Miquel Rovira

El Circuit de Barcelona-Catalunya celebrarà el proper diumenge 18 de desembre la tercera edició del RallySprint RACC, prova de final de temporada oberta a les modalitats de velocitat i regularitat. Les inscripcions ja estan obertes, fins al divendres 9 de desembre, amb una capacitat per a 80 vehicles.

El programa preveu que el dissabte, dia 17, els participants, tant els de velocitat com els de regularitat, puguin passar les verificacions i fer també dues passades de reconeixement a l’únic tram de què constarà la competició.

El 3r RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya serà puntuable per al Trofeu de Catalunya de Rallysprints d'asfalt i comptarà amb un recorregut d’aproximadament 36 quilòmetres cronometrats, que s'obtindran després de fer les tres passades a un únic tram de prop de 12,00 km. Com ja és norma, el traçat del tram inclou una part del circuit de velocitat, però també alguns dels vials i carreteres internes de servei, així com altres espais de la instal·lació, naturalment amb modificacions respecte al disseny de les dues temporades anteriors.

Els pilots i copilots que figurin en la llista d’inscrits disposaran de 7 hores, a partir de les 12:30 hores del dissabte 17, per recollir la documentació i les acreditacions, passar la verificació administrativa i tècnica, i fer com a màxim dues passades al tram de reconeixement, en aquest cas entre les 14.15 i les 18.00 hores. La llista d'autoritzats que hi podran participar es publicarà a les 20.30 hores d’aquell mateix dia.

La sortida oficial del primer participant es donarà a les 9.30 hores del diumenge 18. Els horaris de les tres passades seran els següents: Tram 1 a les 9.39h, Tram 2 a les 11.48h, i Tram 3 a les 13.57h, amb el final previst a partir de les 14.15 hores. La publicació de resultats serà a les 16.00 hores i els premis es repartiran en el mateix indret a les 16:15 hores. El parc tancat s'obrirà a les 16.30 hores.

Es lliuraran trofeus als tres primers classificats en les modalitats Ral·li (velocitat), Regularitat (mitjana de 55 km/h), Regularitat Sport (mitjana de 70 km/h) i al vencedor dels participants inscrits amb un vehicle del Volant RACC-Trofeu Mavisa.
 
Com cada any, el RallySprint RACC Circuit de Barcelona-Catalunya serà solidari amb La Marató de TV3, ja que l'organització cedeix part dels ingressos recaptats en la inscripció a la iniciativa de TV3, dedicada aquest any a finançar projectes de recerca per combatre les malalties cardiovasculars.

Les dues anteriors edicions del RallySprint RACC van tenir com a guanyador el mateix pilot, el madrileny Miguel Díaz-Aboitiz, el 2020 amb el copilot Diego Sanjuan i el 2021 amb Enrique Medina, ambdues temporades amb un Škoda Fabia Rally2 Evo. En els apartats de regularitat, els guanyadors en el promig més alt (Sport) van estar José Luis Moreno-Isidre Noguera (BMW E30), tant el 2020 com el 2021. Pel que fa al promig més baix (Regularitat) els primers classificats van ser Carles Miró – Ivan Matavacas (Porsche 911 SC) el 2020 i Francesc Segú – Miquel Molist (VW Golf GTI 16V) el 2021.

Edicions locals