Caldes tornarà a coure més de 10.000 litres de brou termal

La 36a edició del Mercat de Nadal se celebrarà del 2 a l'11 de desembre, amb parades a la plaça de la Font del Lleó i els carrers de l'entorn

Cultura, Societat

| Ajuntament de Caldes

Caldes de Montbui

El 36è Mercat de Nadal de Caldes de Montbui se celebrarà del 2 a l’11 de desembre. Durant 10 dies, el centenar de parades i casetes de fusta que s’instal·laran a la plaça de la Font del Lleó i als carrers de l’entorn, oferiran diversos productes nadalencs, d’alimentació, brocanteria i antiguitats. També hi haurà la possibilitat de degustar diferents propostes de gastronomia sobre rodes. Una de les novetats d’aquesta edició és que, durant el primer cap de setmana, les parades també s’instal·laran al llarg del carrer del Pont.

Durant els 10 dies de Mercat de Nadal està previst repartir entre els assistents 30.000 racions de brou termal, 2.000 racions de llenties i 4.000 racions de carn d’olla. Per això, es faran més de 10.000 litres de brou termal a l’olla gegant, que es farà bullir sis vegades amb aigua termal, foc de llenya i productes de proximitat. A més, els visitants podran adquirir ampolles de brou termal envasat (a la venda al Mercat i al Museu Thermalia). L’olla, la més gran de Catalunya, té un diàmetre d’1,5 metres i capacitat per 1.600 litres de caldo.

Per tal d’elaborar el brou termal, durant aquests dies es faran servir 10.000 litres d’aigua termal, 150 naps, 300 xirivies, 260 porros, 20 apis, 8 caixes de carabasses, 80 kg pastanagues, 37 kg de patates, 100 cols, 160 kg de llenties pardines, 200 kg de cigrons, 150 kg de falda de vedella, 20 kg de costella de vedella, 77 kg de mandonguilles amb farina sense gluten, ossos de vedella, 2 caixes d’ossos pernil, 100 kg de papades de porc, 100 kg de caretes de porc, 160 kg de peus de porc.

La degustació del brou termal és gratuïta, i es repartiran fins a exhaurir existències. La degustació de la carn d’olla té un cost simbòlic d’1 euro per evitar el malbaratament alimentari. L’organització recomana portar els gots per reduir l’impacte mediambiental. Si no, se’n podran adquirir al mateix mercat. També es podran adquirir tasses i vasos personalitzats del Mercat de Nadal.

Activitats diàries

El programa d’activitats inclou tallers i actuacions infantils i familiars, la majoria a la plaça de Can Rius, amb propostes tots els dies de mercat. A més, es farà cagar el Tió dues vegades, els diumenges 4 i 11 de desembre. En cas de pluja, les activitats es traslladaran a L’Espai Can Rius.

Edicions locals