Canovelles vol comprar l'antic mercat d'alimentació al carrer Indústria

El ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat suspendre llicències i estudiar el futur urbanístic del terreny on s'emplaça aquest edifici que està tancat des de fa dues dècades

Societat

Canovelles vol comprar l'antic mercat d'alimentació al carrer Indústria
Canovelles vol comprar l'antic mercat d'alimentació al carrer Indústria

Canovelles

El ple de l’Ajuntament ha acordat suspendre’n les llicències administratives amb l’objectiu d’estudiar el futur urbanístic del terreny on s’inclou l’edifici del mercat d’alimentació i els magatzems annexos. Aquesta suspensió, que s’ha aprovat per unanimitat, és el primer pas per poder impulsar un canvi d’usos i de titularitat d’aquest espai.

L’edifici del mercat, a la cruïlla del carrer de la Indústria amb el carrer de Sant Jordi, data de l’any 1970 i comptava amb la zona de parades i magatzems annexos. És de titularitat privada i està ubicat en un terreny urbà destinat a ser equipament privat. Fa aproximadament dues dècades que no té activitat. És per això que l’Ajuntament de Canovelles vol adquirir el terreny.

L’objectiu és que l’indret sigui de titularitat pública, que s’estudiïn quins usos públics podrien ser els més adequats per a la ciutadania de Canovelles i que es valori la possibilitat de fer un nou equipament municipal. L’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, ha explicat que “iniciar aquest procediment implica un avenç molt important en el camí per dignificar i donar un ús adequat a un espai situat al centre de Canovelles. Es tracta d’un indret que actualment es troba mal conservat i que desvirtua el poble i, per tant, és molt necessari actuar per transformar-lo i posar-lo a disposició de la ciutadania”.

El primer pas per poder dur a terme l’adquisició d’aquest espai és suspendre la tramitació de plans urbanístics, de projectes de gestió urbanística i d’urbanització, així com l’atorgament de llicències de parcel·lació de terrenys, d’edificació, reforma o rehabilitació de construccions, d’instal·lació o ampliació d’activitats i d’altres autoritzacions municipals. Aquesta suspensió permetrà estudiar i millorar l’ordenació urbanística d’aquest espai, evitant que, mentre es realitzen els tràmits pertinents, la propietat actual pugui impulsar activitats que impedeixin l’adquisició del terreny.

Edicions locals