La Comunitat Energètica de Caldes rep 1,3 milions dels Next Generation per ampliar-se

La CEL construirà 22 noves instal·lacions per desplegar la cobertura a tot el municipi fins donar servei a 650 famílies

Societat

La Comunitat Energètica de Caldes rep 1,3 milions dels Next Generation per ampliar-se
La Comunitat Energètica de Caldes rep 1,3 milions dels Next Generation per ampliar-se

Caldes de Montbui

La Comunitat Energètica de Caldes (La CEL) ha rebut d'1,3 milions d’euros procedents dels fons Next Generation, que permetran ampliar la cobertura a tot el nucli urbà, incloent-hi totes les urbanitzacions i els dos polígons industrials. D’una banda, l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) ha confirmat una subvenció de més de 800.000 euros per gairebé una vintena d’instal·lacions de La CEL. D’altra banda, la Diputació de Barcelona ha confirmat una subvenció d’aproximadament 500.000 € per a unes altres 4 instal·lacions fotovoltaiques.

En total, 1,3 milions que permetran construir 22 noves instal·lacions en equipaments o espais municipals i multiplicar per set la potència fotovoltaica de La CEL. En concret, es passarà dels 234 kW actuals a aproximadament 1.450 kW en poc més d’un any i mig. Aquest increment, de potència i de cobertura, ha de facilitar que a principis del 2024 La CEL pugui donar servei a 650 famílies. Això suposa que un 10% de les llars de Caldes podran beneficiar-se de l’electricitat generada per La CEL.

Més enllà de l’augment d’usuaris, l’increment de la potència fotovoltaica instal·lada també tindrà una repercussió directa en els comptes municipals. I és que, amb la incorporació d’aquestes noves instal·lacions, es preveu un estalvi de la factura de la llum de l’Ajuntament i de tots els equipaments municipals d’uns 200.000 euros l’any, a preus actuals.

Fins aquest moment, l’Ajuntament ha dedicat uns 350.000 euros de pressupost municipal a la creació de La CEL i a la construcció de les sis instal·lacions que actualment donen servei a 100 famílies.

Actuació en dues fases

De moment, les primeres instal·lacions s’ubicaran al CEIP Montbui, al Centre d’Iniciatives Empresarials, al Pavelló del Bugarai (on s’ampliarà el nombre de plaques existents) i a la nau municipal del carrer Girona. En total, durant el primer trimestre del 2023 s’instal·laran noves plaques que generaran 342 kW de potència. Aquest increment permetrà sumar 200 noves famílies a La CEL a partir del març de l’any que ve.

Posteriorment, durant el 2023 i la primera meitat del 2024 es construiran la resta d’instal·lacions fotovoltaiques amb els fons Next Generation ja aprovats per l’ICAEN. És en aquest moment en què La CEL es desplegarà completament per donar cobertura a les vuit urbanitzacions que hi ha a Caldes de Montbui. Es posaran instal·lacions a espais municipals de totes les urbanitzacions, però també a l’Ajuntament, a les Cases dels Mestres, al CEIP El Farell, a l’Escola Bressol Municipal Gegant del Pi i al Polígon industrial El Pinatar, entre d’altres. En total, una vintena de noves instal·lacions que permetrà sumar 872 kW de potència fotovoltaica i, durant el primer semestre del 2024 donar servei a 350 famílies més a través de La CEL.

Edicions locals