Josep M. Sauret, premiat pels 25 anys al capdavant del Festival Nits de Jazz de Platja d’Aro

El director garriguenc també és conegut per la seva faceta en l'àmbit de la música clàssica, en el doble vessant de director musical i de docent a Granollers

Cultura

Josep Maria Sauret rebent el guardó, avui dimecres, a la sala Milano de Barcelona
Josep Maria Sauret rebent el guardó, avui dimecres, a la sala Milano de Barcelona | Ramon Ferrandis

El vallesà Josep Maria Sauret i el Festival Nits de Jazz de Platja d’Aro, que ell va crear, han estat guardonats amb el premi a l’impuls de la música en viu 2022, atorgat per quart any consecutiu per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya.

Aquest festival d’estiu a la Costa Brava ha celebrat enguany les 25 edicions, havent programat 170 concerts a l’aire lliure i gratuïts, sempre sota la direcció artística de Sauret. Durant el període de la pandèmia, els anys 2020 i 2021, no es va deixar de fer, tot i que sí que es va canviar d’escenari, es van oferir menys actuacions de les habituals i amb l’aforament reduït.

Des de l'AMJM assenyalen que el premi és un "reconeixement als 25 anys de celebració del festival amb una programació d’alta qualitat i una aposta decidida per mantenir el jazz a Catalunya".

En l’àmbit de la música clàssica, Sauret també és conegut per ser professor del departament de llenguatge musical del Conservatori Professional de Música Josep Maria Ruera de Granollers, on hi està vinculat des de fa més de 30 anys.

En paral·lel, des de 2018 també és el fundador i director del Jove Projecte Orquestral, que introdueix a les noves generacions en el món simfònic, i que des dels inicis programa concerts a la ciutat.

Edicions locals