El Cros Internacional de Catalunya aplegarà prop de 1.500 participants

La cita atlètica comptarà amb els campiona de l'any passat, Douae Ouboukir i Santi Catrofe

Esports

| Xavier Solanas

Granollers

Douae Ouboukir i Santi Catrofe defensaran el títol de campions que van aconseguir l'any passat al Cros Internacional de Catalunya Ciutat de Granollers. El Club Atlètic Granollers ha organitzat, novament, un cros del màxim nivell català i amb atletes de renom internacional, que aplegarà més de 1.500 participants en la seva 56a edició, d'entre les 24 categories, diumenge a la pista municipal d'atletisme. 

En categoria masculina, Catrofe parteix amb el cartell de favorit per repetir triomf. D'entre els seus èxits recents, hi ha el triomf a El Tast i haver quedat tercer del Campionat d'Espanya de cros. Amb tot, tindrà rivals d'excepció gràcies a un elenc d'internacionals a la pista: els marroquins Youssef Ben hadi, Younes Kniya, Hichaam Segueni; i els burundesos Jean MarieVianney i Celestin Ndikuma. També tindrà rivals de proximitat, com ara el vallesà Artur Bossy i els catalans Ilias Fifa, Abdenasser Oukhelfen i Yassine Ouhdadi, entre altres corredors. 

En categoria femenina, Ouboukir ve de guanyar el cros curt català i tindrà com a principal rival Cristina Silva, que fa uns dies va guanyar la Jean Bouin i fa una setmana la Behobia Sant Sebastià. També hi ha a l'elit, noms destacats com ara la catalana Esther Guerrero, la marroquina Siham Hilali, la burundesa Caveline Nahimana i l'algeriana Amina Bettiche.

La participació d'enguany creix lleugerament respecte a l'any passat "sobretot entre els participants de l'elit internacional", explica el vocal del Club Atlètic granollers, Joan Villuendas, que es mostra satisfet "del gran nivell que tindrem en cursa". 

Edicions locals