Una desena de guardonats en els Premis Inclusius de l'Esport Català del 2022

Se celebra la quarta edició de la gala inclusiva de l'esport a la seu de l'INEFC, de Barcelona, i que impulsa Onat Foundation, amb seu a Parets

Esports

Una desena de guardonats en els Premis Inclusius de l'Esport Català del 2022
Una desena de guardonats en els Premis Inclusius de l'Esport Català del 2022 | Onat Foundation

Cardedeu, les Franqueses, Montornès del Vallès, Parets del Vallès

Una desena de projectes han estat guardonats en la quarta edició dels Premis Inclusius de l'Esport Català, que va tenir lloc dijous a la seu de l'INEFC, de Barcelona. Aquests premis són impulsats per Onat Foundation, amb seu a Parets, i que manté el llegat de l'alpinista Sergi Mingote, amb la finalitat de fer realitat, mitjançant beques, de projectes esportius inclusius amb persones amb capacitats diferents. 

Com a novetat d'enguany, s'han creat dos premis enguany amb el guardó individual i el Sergi Mingote d'esports de muntanya. La beca individual va ser pel tècnic Marc Fuentes, de 23 anys i veí de Montornès, que és entrenador del primer equip adaptat de futbol del CF Vilanova del Vallès i forma part del cos tècnic de la base del RCD Espanyol; i el premi Sergi Mingote, va ser pel projecte Amb pas ferm, de l'Agrupació d’escoles i AFAS d’educació especial dels centres CEE Els Àngels, el CEE Ventijol i el CEE Font de l’Abella (Girona), que promouen marxes.

Els altres vuit premis inclusius van ser pels projectes de natació artística sincronitzada, de Sincrogestió; les jornades inclusives de l'esport, de Capaç i Vàlida; l'Handbol-in, del CH Cardedeu i la Fundació Lluïsa Oller; l'associació d'esport i lleure Comkedem; la creació de l'equip de bàsquet Únics de Cerdanya, del Centre Ocupacional de Cerdanya; la pràctica del patinatge inclusiu de gel, de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern; l'equip mixt de Waterpolo Ability; i el projecte de donar la volta a la península ibèrica en bicicleta, del Club Esportiu Alba de ciclisme.

La gala esportiva va comptar amb Anna Caula, Secretària General de l’Esport i l’Activitat física, de la Generalitat, i Francesc Colomé, president d'Onat Foundation, que va es va mostrar "orgullós de fer visible, allò que moltes vegades és invisible. L'esport ens fa iguals. Si hem aconseguit fer-ho visible ja ens trobem recompensats". Durant la gala es van fer mencions de record i estima cap a Sergi Mingote, impulsor dels Premis Inclusius de l'Esport Català.

Edicions locals