El Circuit rep un premi de la FIA pel World RX

El premi al traçat mundialista atorgat per la federació intrnacional reconeix la seva gran tasca organitzativa

Esports

| Circuit de Barcelona-Catalunya

Granollers, Montmeló, Parets del Vallès

El Circuit de Barcelona-Catalunya està a punt de tancar el curs esportiu i abans de fer-ho ja va recollint els fruits d'un intens any i de molta feina realitzada. En aquesta ocasió ha estat la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) la que ha reconegut la gran tasca duta a terme durant un dels esdeveniments del Circuit aquest 2022, el World RX of Catalunya i la combinació amb l'e-Mobility Experience.

Per aquest motiu, la FIA ha triat al Circuit de Barcelona-Catalunya com el millor organitzador de la temporada d'entre totes les pistes que han tingut l'honor d'acollir el Campionat del Món FIA de Rallycross enguany. D'aquesta manera, la pista catalana va tenir un paper destacat en la gala de lliurament de premis a Bolonya, una ocasió celebrada per la FIA per a reconèixer a tots els premiats de la temporada en les disciplines d’Off Road.

El director general del Circuit de Barcelona-Catalunya, Josep Lluís Santamaría, va ser l'encarregat de rebre el premi durant la gala de mans del vicepresident esportiu de la FIA, Robert Reid. Santamaría va traslladar l'agraïment de tantes persones que aquest passat mes d'octubre van dur a terme una tasca exemplar organitzant simultàniament la primera cursa 100% elèctrica del campionat World RX juntament amb la primera edició d'una fira dedicada a la mobilitat elèctrica, l'e-Mobility Experience.

Tots dos esdeveniments es van conjugar a la perfecció per a oferir un cap de setmana d'esport i oci centrat en la mobilitat verda i en el desenvolupament dels reptes que actualment es presenten a la societat. L'e-Mobility Experience va congregar a les principals marques del sector de la indústria i va comptar amb l'honor de presentar en primícia algunes novetats com ara models elèctrics de diverses marques. També va tenir zona de proves i va permetre tancar un gran nombre d'operacions, donant així resposta a les necessitats dels assistents.

El Catalunya RX, per part seva, a més de celebrar la primera prova de l'any completament elèctrica amb les seves categories World RX i RX2e, va comptar també amb un format de doble final per a la seva categoria reina. Això vol dir que el Circuit de Barcelona-Catalunya va comptar amb dos dies de competició en els quals es van celebrar finals tant el dissabte com el diumenge, tot un repte organitzatiu i un gran al·licient per als aficionats.

Edicions locals