Alfred Serra: 'Ara mateix el BM Granollers pot competir contra el Barça'

El president del club vallesà fa balanç del seu primer any de mandat

Esports

| Arxiu

GranollersJosé Luis Rodríguez Beltrán

Alfred Serra suma ja un any des que va pujar a la llotja del Palau d'Esports per presidir el BM Granollers. La seva candidatura va ser l'única que va afrontar el relleu de Josep Pujades i la seva junta directiva ha treballat, sobretot, per entendre el BMG per dins i projectar la imatge del club a fora. "Ha estat un any complicat, de presa de contacte, de veure on estem, què podem fer i agafar tota la responsabilitat del club", assenyala Serra, que es mostra satisfet del seu primer any de mandat. 

Serra va aterrar al Palau amb la incertesa de la Covid-19, però, després d'un any, la situació s'ha normalitzat. D'entre les prioritats de la nova directiva hi havia l'augment de públic als partits, que s'ha complert a mitges. Per una banda, s'ha creat amb èxit el grup d'animació Infern Granollerí, però, per l'altra banda, l'assistència al Palau segueix sent baixa. "Hem vist amb sorpresa com un club emblemàtic com és el BMG no té el suport que creiem que hauria de tenir en els partits. Tenim un pavelló espectacular amb una capacitat per a 6.000 persones, però en els partits no som més que unes 800 persones o un miler. Això s'ha de revertir", insisteix el president, content, això sí, de l'ambient que ha creat en els partits el grup d'animació. 

Bona dinàmica del Fraikin

Tot i que l'assistència és una assignatura a millorar, la trajectòria del Fraikin és gairebé insuperable. L'equip d'Antonio Rama va acabar subcampió de la Lliga Asobal i de la Copa del Rei i aquest curs té un peu i mig als vuitens de final de la lliga Europea EHF. L'únic entrebanc és el totpoderós FC Barcelona, que priva el club granollerí, ara per ara, d'aixecar algun trofeu domèstic. "El BMG és formació, però amb això no n'hi ha prou perquè l'aficionat vol victòries i títols", comenta el president, qui afegeix: "Nosaltres creiem que podem competir amb el Barça ara mateix. No sé si el podrem guanyar, però cada cop serem més competitius i treballem per seguir millorant. A la Copa Asobal només hi ha quatre equips, qui et diu que no els podem guanyar en un partit?". 

Confiança en Dolo Martín

"Tenim plena confiança en Dolo Martín", confessa Serra, que es mostra prudent davant la situació complicada del KH-7. "Cal tenir paciència", assenyala i apunta la mala sort amb les lesions, com ara la de llarga durada de Gabriela Bitolo.

Estabilitat econòmica

L'assemblea de socis va aprovar a finals de l'any passat els comptes del club –amb un pressupost d'1,8 milions–, que preveu pèrdues d'uns 60.000 euros pel curs 2022-2023. "Treballem perquè no hagi pèrdues, encara hi ha marge per acosneguir-ho", augura Serra, que confia en l'atractiu del club per cercar nous patrocinadors.  

Edicions locals