La plaça de la Joventut lluu un mural de Pilarín Bayés

L'obra de gran format mostra la vida quotidiana i les festes populars de Canovelles

Cultura, Societat

Tasques de col·locació del mural de Pilarín Bayés a la plaça de la Joventut
Tasques de col·locació del mural de Pilarín Bayés a la plaça de la Joventut | Ajuntament de Canovelles

CanovellesRedacció

Canovelles ha instal·lat a la plaça de la Joventut un mural de gran format de la il·lustradora Pilarín Bayés, que mostra la vida quotidiana de l'espai i les festes populars que acull. La peça, de 5 metres d’amplada i 2 metres d’alçada i feta de làmines d’alumini farcides amb aglomerat mineral, s’ha instal·lat al mur del magatzem de la plaça, situat a tocar del carrer del Prat.

El dibuix inclou la representació de l’edifici d’El Local, el centre d’iniciatives juvenils; l’escenari situat al centre de la plaça; els jocs infantils, així com alguns elements representatius de Canovelles, com la decoració del carrer de la Verge de Montserrat durant la Festa Major dels Cans i les Ovelles. També s’hi veuen representades algunes de les persones que habitualment freqüenten la plaça, aquells que s’encarreguen de la neteja de l’espai, agents de policia i infants que hi juguen i omplen de vida l’espai públic.

El dibuix de Pilarín Bayés ha estat elaborat partint de les indicacions i els esbossos dels tècnics municipals vinculats amb els serveis municipals de Joventut i Festes, qui han traslladat l’escènica i el dia a dia que es viu en aquesta plaça.

El projecte Paret Viva

Aquesta actuació s’emmarca dins el projecte de Paret Viva, que pretén millorar l’aspecte de murs urbans i omplir d’art l’espai públic de Canovelles.

En aquest sentit, l’any 2020, es va pintar el mural de la façana posterior del Centre Cultural, que mostrava diferents elements de la cultura popular de Canovelles. I durant l’últim trimestre del 2022 s’ha realitzat el mural del Camp de Futbol Municipal i el del pas sota la via del tren al carrer del Molí de la Sal.

Edicions locals