Els Vermuts Literaris del Tarambana enceten l'any amb Sebastià Serrano

La periodista Clara M. Clavell hi mantindrà una conversa sobre del seu darrer llibre, 'El regal de la lectura'

Cultura

Sebastià Serrano serà el protagonista del Vermut Literari de dissabte al Tarambana
Sebastià Serrano serà el protagonista del Vermut Literari de dissabte al Tarambana

Cardedeu

El cicle de Vermuts Literaris a l'Espai Cultural i Gastronòmic Tarambana de Cardedeu enceta l'any dissabte (12 h), amb el catedràtic de lingüística Sebastià Serrano (Creu de Sant Jordi 2003), que presentarà El regal de la lectura, un llibre sobre el poder fascinant del llenguatge i de la lectura per a la salut del nostre cervell i per combatre'n l'envelliment.

El volum gira al voltant del Claude, un home culte, apassionat per l’art i la literatura, que pateix un ictus que el deixa sense capacitat per llegir. Ni una sola paraula. Res. És el primer cas de “ceguesa a la lectura” diagnosticat. El seu misteriós cas desperta l’interès la comunitat científica del París de finals del segle XIX, el centre del món en matèria de neurologia, delerosa de saber què passa al nostre cervell quan llegim i quins efectes té sobre la nostra manera de pensar i de viure.

A partir de la reconstrucció literària del cas real d’en Claude, Sebastià Serrano endinsa el lector en l’apassionant món del llibre i la lectura des d’una perspectiva nova: la que defensa els beneficis de llegir per al benestar afectiu, emocional i per a la nostra salut i felicitat.

Sebastià Serrano (1944) va estudiar matemàtiques i filologia a la Universitat de Barcelona, on es va doctorar amb una tesi sobre lingüística matemàtica. És catedràtic de lingüística general a la mateixa universitat. Ha publicat diversos estudis i llibres sobre temes de semiòtica, lingüística general, poètica, filosofia teoria de la ciència i, sobretot, teoria de la comunicació.

Ha publicat també les novel·les La paradoxa (1985), descripció del comportament de les paradoxes a la vida quotidiana, i Elogi de la passió pura (1990, premi Ramon Llull).

Més trobades

Els Vermuts Literaris continuaran el 28 de gener amb l’escriptor Martí Gironell, que presentarà la novel·la El fabricant de records.

Al febrer Marta Orriols presentarà la seva darrera novel·la i al març serà el torn de Regina Rodríguez.

El cicle és un projecte de la periodista Clara M. Clavell i compta amb el suport incondicional del Tarambana i la llibreria Compàs de Cardedeu.

Edicions locals