El jutjat condemna Azora per clàusules abusives arran la denúncia d'una veïna de Granollers

Sílvia Torres, amb el suport del Sindicat de Llogateres i el Col·lectiu Ronda, ha guanyat la demanda que va interposar el 2020

Societat

| Miquel Vera / ACN

Granollers

El jutjat conclou que 9 de les 10 noves clàusules del contracte de lloguer del fons voltor Azora a la veïna del carrer Girona amb Frederic Monpou Sílvia Torres són abusives. La granollerina, amb el suport del Sindicat de Llogateres i el Col·lectiu Ronda, va interposar una demanda l'any 2020 per denunciar una situació que també afecta a altres inquilins del bloc.

Per primera vegada, un jutjat de l’Estat espanyol ha condemnat la inclusió de clàusules abusives i que generen desequilibris entre arrendadors i arrendataris als contractes de lloguer. I per primera vegada, el Sindicat de Llogateres, juntament amb el Col·lectiu Ronda, asseu al banc dels acusats i guanya el tercer fons voltor més gran de l’Estat, Azora, companyia matriu de les empreses Lazora, EncasaCibeles i Témpore Properties, que compten amb un total de 13.000 habitatges a tot Espanya i en gestionen 20.000.

La sentència considera abusives i fraudulentes 9 de les 10 clàusules denunciades com a vulneradores de drets. Aquest és un precedent inèdit a l’Estat espanyol atès que és el primer judici contra la inclusió de clàusules abusives en els contractes de lloguer i, per tant, obre les portes a canviar el futur de milers de persones que viuen de lloguer i hi estan afectades. 

La demanda es va interposar l’any 2020 per la Sílvia Torres, una veïna de Granollers organitzada amb el Sindicat de Llogateres en el marc de la campanya de centenars d’inquilins d’Azora que lluitaven contra pujades abusives de lloguer. Un cop aquests van poder renovar els contractes sense pujades gràcies a l’aprovació de la regulació de preus catalana, la llogatera Sílvia Torres, va impulsar amb el Sindicat de Llogateres i el Col·lectiu Ronda una denúncia per clàusules abusives que li imposaven una actualització de la renda del 30% passant des dels 690 euros que pagava mensualment en el moment de formalitzar-se el contracte el gener de 2020 a gairebé 1.100 euros a partir del tercer any.

Edicions locals