La Mitja bateja el km 16 amb els paralímpics Jordi Madera i Miquel Luque

Els dos esportistes es preparen per obtenir la classificació per als Jocs Paralímpics de París 2024

Esports

La Mitja bateja el km 16 amb els paralímpics Jordi Madera i Miquel Luque
La Mitja bateja el km 16 amb els paralímpics Jordi Madera i Miquel Luque

les Franqueses, la Garriga, Granollers, Parets del VallèsJosé Luis Rodríguez Beltrán

Els esportistes paralímpics Miquel Luque, de Parets, i Jordi Madera, de les Franqueses, han batejat un nou quilòmetre de La Mitja, concretament el 16. L'AE La Mitja ha decidit enguany reconèixer la tasca dels dos esportistes vallesans dedicant-li un quilòmetre compartit.

L'acte de bateig s'ha celebrat avui dimecres amb els dos esportistes paralímpics, que es troben immersos en la preparació esportiva per intentar aconseguir enguany la marca mínima pels Jocs Paralímpics del 2024, a París. "Des de La Mitja creiem que era necessari donar visibilitat a un sector de l'esport que costa que le tingui. Parlem de dos esportistes vallesans paralímpics", deia el president de l'AE La Mitja, Toni Cornellas.

Miquel Luque ha participat en sis Jocs Paralímpics amb un total de set medalles –dos ors, tres plates i dos bronzes– i ara s'està preparant per arribar als Jocs Paralímpics de París, el 2024. "No he fet mai La Mitja i no descarto fer algun altre esport. Ara em concentro en el meu, la natació que estic molt concentrat en aconseguir ser-hi a París. Qui sap, potser de nedar m'animo a córrer", ha comentat Luque, que afegeix que enguany el gran objectiu és el Mundial de Manchester (Anglaterra) de finals d'agost.  

Pel que fa a Jordi Madera, ha pres part de dos Jocs Paralímpics i el seu resultat més destacat han estat dues medalles als mundials, amb una plata i un bronze. "És un orgull tenir un nom en una placa a La Mitja, que sempre l'he vist des de petit. Em dedico a l'atletisme, que és la meva vida, així que tenir una placa amb le meu nom és un orgull", ha dit Madera, que el seu pròxim gran repte serà la Marató de Sevilla, el 19 de febrer. 

D'altra banda, l'organització farà dissabte un segon bateig simbòlic, anomenat La Mitja de La Mitja, que serà per a tres voluntaris de la Garriga: Salvador Solà, Daniel Sagrera i Esteve Mena. L'acte tindrà lloc a la Garriga, de 18.30 a 20 h a la plaça de l'Església. Segons informa l'organització, a les 18.30 h actuarà les dames de foc, a les 19.15 h, Viqui Amador i Sara Gurri i, posteriorment, es farà l'homenatge pòstum als tres voluntaris.

Edicions locals