Reoberta l'AP-7 a la Roca després que manifestants l'hagin tallat 20 minuts contra la cimera hispano-francesa

Mig centenar de persones han impedit el pas en sentit nord i han pintat a terra 'Ni França, ni Espanya. Països Catalans'

Societat

Reoberta l'AP-7 a la Roca després que manifestants l'hagin tallat 20 minuts contra la cimera hispano-francesa
Reoberta l'AP-7 a la Roca després que manifestants l'hagin tallat 20 minuts contra la cimera hispano-francesa | Albert Segura / ACN

ACN

Mig centenar de persones han tallat l'AP-7 a l'altura de la Roca del Vallès (Vallès Oriental) durant vint minuts en el marc de les mobilitzacions contra la cimera hispano-francesa que se celebra aquest dijous a Barcelona. La protesta ha començat cap a les 8.40 h, quan el grup de manifestants ha accedit al voral de la via a l'altura de la sortida de Cardedeu - la Roca i cap a les 8.58 h l'han tallat en sentit nord.

Els protestants portaven armilles grogues i banderes estelades i han fet una pintada a terra on es pot llegir Ni França, ni Espanya. Països Catalans. Fins al lloc s'hi han desplaçat dos vehicles dels Mossos d'Esquadra que han mediat amb els manifestants i la protesta s'ha aixecat cap a les 9.20 hores.

El tall s'ha desenvolupat sense tensions, tot i que alguns conductors han expressat el seu enuig pel tall de la via en hora punta.

Un cop finalitzada la protesta, els manifestants han tornat a marxar per un voral paral·lel a l'autopista.

Tall també a Llinars i crema de pneumàtics

Un grup de manifestants també ha tallat l'AP-7 durant una estona a Llinars del Vallès en sentit nord i han cremat pneumàtics en el marc de les protestes contra la cimera hispano-francesa.

Segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT), la via ja està reoberta a Llinars, però els Mossos d'Esquadra l'han mantingut tallada a la Roca del Vallès i feien desviaments per la sortida 12A cap a la C-35 per tal de regular el trànsit.

Tot plegat ha provocat fins a quatre kilòmetres de retencions a l'altura de la Roca i tres a Llinars. A més, la BV-5105 acumula dos kilòmetres de cues en l'enllaç amb l'AP-7 i la C-35 dos més a Santa Maria de Palautordera en sentit Girona.

Edicions locals