Impuls a la denominació d'origen Oli d'Oliva del Vallès

L’Associació de Productors d’Oliva Verge del Vallès, Ajuntaments, Consell Comarcal i Govern s’han reunit a la Garriga per avançar en la creació i reconeixement de la DOP

Societat, Economia

la GarrigaRedacció

Nova trobada per impulsar la creació de la DOP Oli d’Oliva del Vallès. Avui, dijous, s’han reunit a la Garriga representants dels diferents ajuntaments implicats, el Consell Comarcal del Vallès Oriental i la Generalitat amb l’objectiu de continuar avançant en el reconeixement i la constitució de la nova Denominació d’Origen Protegit (DOP) Oli d’Oliva del Vallès per la varietat Vera.

A banda dels representants del departament d’Agricultura de la Generalitat i del Consell Comarcal del Vallès Oriental, també hi han participat els ajuntaments de Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines, Cànoves i Samalús, la Garriga, Bigues i Riells del Fai i Sentmenat.

La sessió, a la que han acudit una desena de productors de la comarca, també ha servit per constituir l'Associació de Productors d'Oli Verge del Vallès. La trobada ha permès fixar un calendari d'actuacions per part dels ajuntaments i de les 38 finques productores per treballar en la creació de la nova DOP.

La reunió dona continuïtat a la iniciativa engegada ara fa aproximadament un any amb la constitució d’una taula de municipis que tenen com a objectiu el reconeixement de l’Oli d’Oliva del Vallès a través d’una DOP.

Edicions locals