Purity Jemutai busca un nou rècord

Va aconseguir l'any passat la seva segona millor marca en una mitja marató

Esports

les Franqueses, la Garriga, GranollersRedacció

Purity Jemutai, plusmarquista de La Mitja, torna un any després de batre el rècord de la prova per intentar fer-ho per segon cop. L'etíop, de 23 anys, va sorprendre l'any passat amb un registre d'1 hora, 7 minuts i 18 segons, que rebaixava la marca que ostentava Gete Wami d'1 hora, 10 minuts i 24 segons del 2006.

Jemutai va aconseguir a Granollers el febrer de l'any passat la seva segona millor marca en una mitja marató perquè un mes després va participar als 21 km de Lille (França) amb 1 hora 7 minuts i 10 segons, és a dir, va rebaixar 7 segons la seva marca granollerina. L'atleta arribarà a la comarca en bona forma perquè l'octubre passat a València va aconseguir una marca similar, d'1 hora 7 minuts i 29 segons. Tot fa pensar que podria millorar la seva millor marca personal el 2023 i aquest nou registre podria ser a Granollers.

D'entre les rivals de Jemutai, hi ha tres atletes més d'Etiòpia. La segona millor marca que es presenta a La Mitja és Betelihem Afenigus, que l'abril passat a Madrid va aconseguir una millor marca personal d'1 hora, 7 minuts i 47 segons. Les altres dues rivals són Addisie Andualem, amb 1 hora, 8 minuts i 48 segons als 20 km de Marsella (França), i Tigist Gezahegne, que va aconseguir 32 minuts i 6 segons en els 10 km de San Antón de Jaén i ha estat or Paralímpics de Tòquio 2021 en 1.500 metres.

Edicions locals