'Cafitos' per als 'finishers' de les curses competitives de La Mitja

El trofeu metàl·lic és aquell que se li dona als guanyadors de La Mitja i enguany també als populars

Esports

les Franqueses, la Garriga, GranollersJosé Luis Rodríguez Beltrán

L'AE La Mitja segueix sent una cursa innovadora i pionera. Fa uns anys que l'atletisme popular ha instaurat el lliurament de medalles entre els finishers de les curses, però a la mítica prova vallesana l'organització ha anat un pas més enllà. A partir d'enguany, els corredors que acabin els 21 km, els 10 km, el Quart o la Mini rebran un obsequi molt preuat, el trofeu amb el símbol de La Mitja, el cafito.

El trofeu metàl·lic és aquell que se li dona als guanyadors de La Mitja, però a partir d'ara qualsevol atleta popular que l'acabi el podrà obtenir. Això sí, en una mida més reduïda. Si bé el Cafito dels campions és d'uns 30 centímetres, els dels finishers és de 10 centímetres. "Creiem que això serà un valor afegit pel corredor popular. Fa uns anys vam donar uns imants, que no es va acabar d'entendre. Enguany hem anat un pas més i donarem el trofeu a tots els atletes que acabin qualsevol de les distàncies competitives", assenyala Toni Cornellas, president de l'AE La Mitja, que explica que ara per ara està tenint molt bona acollida: "si això agrada, cada any farem un cafito de diferent color i així la gent podrà saber de quin any és".

Els cafitos és una reproducció del símbol de La Mitja, que va crear Vicenç Viaplana. El nom d'aquesta obra d'art agafa el nom inicial de l'AE La Mitja, coneguda com a Col·lectiu d'Atletes de Fons. "Va quedar com a cafitos i així els coneixem tots", diu Cornellas. El trofeu finisher que es lliurarà ha estat fet per l'empresa Recam Làser, de Caldes de Montbui.

 

Edicions locals