Pau Gasol, a Canovelles pel projecte 'Dinem junts'

L'exjugador de l'NBA promou amb la seva fundació hàbits de vida saludables entre els més joves

Esports

Pau Gasol, a Canovelles pel projecte 'Dinem junts'
Pau Gasol, a Canovelles pel projecte 'Dinem junts' | Ajuntament de Canovelles

CanovellesRedacció

La relació establerta entre la Fundació Probitas, que impulsa el projecte ‘Dinem junts’, i la Gasol Fundation ha permès que l’exjugador de l’NBA visiti Canovelles fa una setmana i passi una estona amb els joves que participen del programa. Pau Gasol, a través de la Gasol Fundation, promou i defensa una vida saludable per tots els nens i les nenes, amb dret a jugar, fer activitat física i rebre una alimentació saludable. I precisament això és el que ha posat de relleu a Canovelles.

Gasol ha respost les preguntes preparades pels nois i noies del programa ‘Dinem junts’ sobre la seva carrera esportiva. A més, ha participat d’un circuit de quatre estacions on ha pogut practicar una mica d’esport amb tots ells. Pau Gasol ha explicat que ha intentat “transmetre’ls il·lusió, la necessitat de cuidar-se, la importància del sacrifici, de cuidar la salut emocional i de menjar bé també”. I ha agraït aquest tipus de programes que marquen la diferència als municipis.

Anna Veiga, directora de la Fundació Probitas, ha explicat que “el ‘Dinem junts’ és un dels programes estrella de la fundació que pretén fomentar, en un espai socioeducatiu, activitats entorn els hàbits saludables. El programa garanteix un àpat saludable al dia i fomenta un entorn de bona qualitat de vida respecte a l’esport, el descans o l’ús de pantalles. Una tasca que es desenvolupa amb les entitats que estan al territori i les administracions per tal que aquests programes tinguin continuïtat i serveixin al màxim de nens i nenes”. Per la seva part, Carolina Gesa, directora de REIR, també ha destacat que el programa va més enllà de l’alimentació i busca oferir un entorn segur i saludables a tots els nois i noies que hi participen.

L’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, ha posat de relleu “la tasca que, des de fa molts anys, es realitza al municipi per promoure l’esport escolar i una correcta alimentació entre els infants i adolescents”. A més, ha agraït la implicació de les entitats participants de l’acte ja que “sense la suma d’esforços i la col·laboració amb les entitats del tercer sector no seria possible tirar endavant i mantenir projectes com el ‘Dinem junts’ que garanteix una alimentació i uns hàbits saludables”.

En què consisteix el projecte ‘Dinem junts’?

El ‘Dinem junts’ és un projecte de la Fundació Probitas que, a Canovelles, es du a terme gràcies a l’entitat col·laboradora REIR. El programa ofereix un dinar saludable i un espai de protecció on realitzar activitats d’oci socioeducatiu per a joves d’entre 11 i 17 anys, que cursen ESO.

L’objectiu del programa és promocionar els hàbits saludables, fer palès la necessitat existent d’obrir menjadors escolars als instituts i treballar en xarxa. A Canovelles, el programa es realitza al menjador de l’IES Bellulla i compta amb prop de 40 nois i noies.

Edicions locals