Canovelles inicia la compra d'un terreny per destinar-lo a habitatge social i equipament públic

La finca té uns 3.000 metres quadrats i està situada a la Barriada Nova, una zona amb dèficit urbanístic i de zones verdes

Societat

Canovelles inicia la compra d'un terreny per destinar-lo a habitatge social i equipament públic
Canovelles inicia la compra d'un terreny per destinar-lo a habitatge social i equipament públic

Canovelles

Canovelles ha iniciat la compra d'un terreny per destinar-lo a crear habitatge social, zona verda i equipaments públics. Es tracta d'una finca de 3.000 metres quadrats situada entre els carrers del Rec, Ceclavín, Avenir i la prolongació de Narcís Monturiol, a només 250 metres de la plaça de la Joventut. El terreny, on no s'ha fet cap mena de desenvolupament urbanístic, és ara propietat d'una entitat financera, i ha estat valorat en 430.127 euros (sense IVA).

Actualment, en aquest terreny només s'hi preveu habitatge lliure. Per això que el consistori vol modificar el règim urbanístic per permetre la construcció d'uns 50 habitatges socials o de protecció oficial, la creació d'una zona verda i la construcció d'un equipament públic. L'edifici, en un futur, es podria cedir al Departament de Salut de la Generalitat amb l'objectiu de disposar d'un centre d'atenció primària més gran que l'actual. D'aquesta manera, a més, Canovelles recuperaria l'edifici de propietat municipal on actualment s'ubica el CAP.

Habitatge protegit

Actualment, i segons el Pla per al dret a l'habitatge i el Pla territorial sectorial d'habitatge, Canovelles es considera àrea de demanda residencial forta i hauria de crear 158 habitatges destinats a polítiques socials abans del 2027. A més, la Barriada Nova, on es troba la finca que es vol adquirir, arrossega dèficits urbanístics propis dels anys en què es va desenvolupar, com la manca d'espais verds o d'esbarjo.

Compra directa

El març de 2022, el ple de l'Ajuntament va acordar suspendre la tramitació de plans urbanístics i les llicències administratives amb l'objectiu d'estudiar la transformació urbanística d'aquest espai, adquirir el terreny i impulsar una modificació del règim urbanístic. Per iniciar el procés, al novembre, el consistori va remetre al Departament de la Presidència de la Generalitat informació relativa a l'adquisició del terreny. I, recentment, s’ha rebut la resposta en què s'informa favorablement l'adquisició directa. Durant aquests mesos també s'han mantingut converses amb la propietat de la finca, que accepta el preu proposat pel consistori. Per formalitzar l'adquisició, doncs, només cal fer la licitació corresponent d'adquisició directa. L'Ajuntament de Canovelles preveu poder efectuar la compra abans de l'estiu.

Edicions locals