La Mitja Montornès preveu esgotar les inscripcions

La cursa, que se celebrarà el 26 de març, es presenta a Vilanova del Vallès

Esports

Montmeló, Montornès del Vallès, Roca del Vallès, la, Vilanova del VallèsSergi Casanovas

La 28a edició de la Mitja Marató Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca es va presentar oficialment el passat dimecres al Centre Cultural de Vilanova. La presentació va comptar amb representants de tots els agents implicats en l'organització de la cursa: el Club Atletisme Montornès, ajuntaments, empreses patrocinadores i entitats col·laboradores.

L'acte de presentació va comptar amb les intervencions de Yolanda Lorenzo, alcaldessa de Vilanova, i de Mercè Rossich, presidenta de la Federació Catalana d'Atletisme, a més de diversos vídeos i imatges de l'edició del 2022. Al teatre vilanoví també hi va haver dues actuacions musicals, un record per l'atleta roquerol Josep Cumí i un aperitiu en acabar l'acte per a tots els assistents.

El membre del comitè organitzador, Rafa Carrillo, explica que les inscripcions per la cursa van a bon ritme: "anem en la línia de l'any passat. Comptem a tancar les inscripcions el dimecres o dijous de la setmana que ve". El del CA Montornès també destaca que afronten l'edició d'aquest any "amb ganes i com un repte" per a l'organització, ja que la Mitja torna a oferir tots els serveis que tenia abans de la pandèmia. Carrillo també afirma que per a ells és molt important recuperar la Mini: "Esprem que la Mini torni a funcionar. Amb ella i els diversos actes, recuperem al 100% el compromís solidari i sostenible de la Mitja".

Una col·laboració intermunicipal

Els alcaldes dels quatre municipis també es van congratular pel retorn d'una Mitja sense restriccions. L'alcalde de Montornès, José Montero destaca l'esforç de totes les parts implicades: "Hi ha un gran esforç darrere i això és una prova de com aquest projecte segueix sent una referència esportiva i social pels quatre municipis". L'alcalde de la Roca, Albert Gil, explica el pas de la cursa pel seu municipi: "A la Roca la gent es bolca en la cursa i en sortir a animar als corredors. Serveix per donar visibilitat al municipi".

Per la seva part, l'alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, remarca l'accessibilitat de la Mitja per a tots els públics: "Ofereix formats diferents per a atletes professionals i gent que la corre per diversió. Això dona un valor afegit a la cursa". Finalment, l'alcaldessa de Vilanova, Yolanda Lorenzo, posa èmfasi en la col·laboració per organitzar-la: "És la culminació de treballar en equip. Hi participen quatre municipis, entitats, empreses privades i públiques, voluntaris, cossos de seguretat i molt és".

La presidenta de la Federació Catalana, Mercè Rossich, destaca la rellevància de la Mitja Montornès en el panorama atlètic català: "Aquesta mitja marató és molt consolidada i històrica, ja que és una de les més antigues de Catalunya. Des de la Federació valorem moltíssim aquesta cursa i també la seva implicació mediambiental i social".

La Mitja Montornès se celebrarà la setmana que ve, el diumenge 26 de març, amb sortida des de la zona esportiva de Montornès i dos recorreguts, un de 21 km i un de 6 km. La Mini Solidària es farà el dia abans a la plaça de Pau Picasso. Les inscripcions encara es poden fer al web de la cursa.

Edicions locals