El Mercat de l'Olla repartirà 6.000 racions de llegums cuits en aigua termal

L'11a edició d'aquest certamen amb parades i activitats a Caldes de Montbui se celebra aquest cap de setmana

Cultura, Societat

El Mercat de l'Olla repartirà 6.000 racions de llegums cuits en aigua termal
El Mercat de l'Olla repartirà 6.000 racions de llegums cuits en aigua termal

Caldes de Montbui

L’olla més grossa de Catalunya torna a estar a punt per arrencar el bull. El cap de setmana arriba l'11a edició del Mercat de l’Olla de Caldes de Montbui. Durant dos dies, el centre històric del municipi s’omple de parades de productes artesanals i activitats per a tota la família. Tot plegat, amb l’objectiu de posar en valor la cuina termal, i donar visibilitat als productes de proximitat i de qualitat.

L’olla més gran de Catalunya, amb capacitat per a 1.600 litres de caldo, és la protagonista del Mercat de l’Olla. En aquesta edició, està previst que es facin diverses coccions per repartir més de 6.000 racions de llegums cuits en aigua termal. En total, està revist cuinar 265 quilos de llegums –100 de llenties i 165 de cigrons–. A més, com a novetat, aquest any els cigrons s’acompanyaran amb botifarra del perol i llardons, i un bon raig d’oli d’oliva.

Durant tot el cap de setmana el centre històric de Caldes s’omplirà amb un centenar de parades de productes gastronòmics i productes artesans, així com diverses foodtrucks. El programa es completa amb un ampli ventall d’activitats i tallers per a tota la família. Les parades s’instal·laran a les places de l'Església, U d’Octubre, de la Font del Lleó i de Can Rius, i pels carrers del Forn, Samsó i del Pont.

Els restaurants calderins se sumen amb 'Se’ns en va l’olla'

Els restaurants de Caldes de Montbui participen en el Mercat de l’Olla amb la proposta “Se’ns en va l’olla” amb l’objectiu d’oferir diferents exemples de gastronomia tradicional i termal. Aquesta proposta consisteix en la creació d'un plat estrella en mans dels restauradors calderins que s'inclourà en cada una de les seves cartes entre el 18 i el 26 de març. La desena de restaurants que participen de la iniciativa proposaran un plat singular inspirat en la cuina termal i tradicional, que ha de ser un homenatge a la cuina de proximitat i de qualitat.

Edicions locals