Les Franqueses presenta la candidatura per ser Vila Europea de l'Esport

Durant la setmana passada, la delegació d'ACES, va visitar les instal·lacions esportives

Esports

Les Franqueses presenta la candidatura per ser Vila Europea de l'Esport
Les Franqueses presenta la candidatura per ser Vila Europea de l'Esport | Ajuntament de les Franqueses

les FranquesesJosé Luis Rodríguez Beltrán

La cursa de fons per proclamar les Franqueses del Vallès Vila Europea de l'Esport el 2024 ja ha començat. Divendres, a l'Espai Can Prat de Corró d’Avall, l'Ajuntament va presentar formalment la seva candidatura davant de representants esportius de la ciutat i acompanyat de la delegació d'ACES Europe, que és l'entitat que atorga a aquest reconeixement. De cara al 2024 hi ha quatre viles de l'Estat espanyol que seran reconegudes. "Creiem que podem ser una d'elles", admetia l'alcalde, Francesc Colomé, que va repetir en nombroses ocasions que "les Franqueses ha de somiar en gran". 

Durant la setmana passada, la delegació d'ACES, formada pel català Joan Anton Camuñas, l'italià Fabrizio Santangelo i el polonès Lukas Vorel-Adams, va visitar les instal·lacions esportives i va conèixer les activitats i teixit esportiu franquesí. El punt final de la visita va ser divendres, amb l'acte de presentació. "Hem parlat que no havíem vist ciutats de la dimensió de les Franqueses que tinguessin aquesta oferta, amb varietat i qualitat, d'activitats esportiva", explicava Joan Anton Camuñas, delegat català, que afegeix: "l'esport de les franqueses està al costat de la ciutadania". 

El projecte esportiu

Les Franqueses suma amb una quarantena d'entitats esportives i cada any acull proves internacionals, de diferents modalitats com ara el tennis, el ciclisme i l'atletisme, entre altres. Tot i que la candidatura franquesina ha volgut mostrar el vessant social de l'esport, més enllà de la competició, destacant projectes com el de les escoles municipals esportives amb més de 650 participants, els programes amb les escoles del municipi, els acords amb universitats i entitats supramunicipals. L'objectiu de la candidatura és "continuar impulsant l'esport i que aquest arribi a tothom, perquè les Franqueses respira esport no només competitiu, sinó educatiu i de lleure", va dir la regidora d'Esports, Montse Vila. 

ACES Europe donarà el seu veredicte a la tardor i l'alcalde Colomé va reiterar la importància d'aconseguir la distinció de Vila Europea de l'Esport 2024 "per situar les Franqueses en el mapa". "Les sensacions que he tingut són molt bones i crec que hem presentat una molt bona candidatura. Segons ens han dit, tenim uns grans equipaments i unes grans entitats, que fan moltes bones coses. Les hem posat en comú i hem vist la gran quantitat d'activitats esportives que es fan a les Franqueses", va destacar l'alcalde. 

La candidatura de les Franqueses preveu completar una agenda esportiva durant el 2024 amb les activitats habituals del municipi, però segons va avançar l'alcalde, la intenció és afegir una dotzena de noves, que algunes podrien ser de l'àmbit català, estatal i internacional.  

Edicions locals