El Consell Esportiu reconeix a les persones i clubs impulsors del minihandbol vallesà

Un dels principals reconeixements va ser per a l’històric Alejandro Viaña

Esports

Xavier Lloreda

El Consell Esportiu del Vallès Oriental va celebrar dilluns, a l’Institut Carles Vallbona, un acte de reconeixement a les persones i entitats que han impulsat el projecte de minihandbol a la comarca en els seus 39 anys d’història. Van participar-hi representants d’ajuntaments de la comarca, de l’antic Patronat d’Esports de Granollers i moltes persones vinculades a l’handbol vallesà i català, com Sebastià Borrell, responsable de l’handbol i representant dels clubs des de fa més de 30 anys al Consell Esportiu; Montse Marco, representant de la lliga Asobal; o Josep March, representant territorial de l’Esport a Barcelona.

El president del Consell Esportiu, Josep Monràs, donava el tret de sortida a l’acte destacant que “el Vallès Oriental és la comarca de tot l’Estat on més activitat d’handbol hi ha en proporció a la seva població”. Tot seguit es distingien ajuntaments, escoles, entitats, clubs i persones implicades en el desenvolupament d’aquest projecte esportiu, així com els principals patrocinadors: Fersix i Coaliment.

Manel Mañas, un dels impulsors del minihandbol, recordava que “la idea va néixer a la comarca, i actualment, gràcies a l’impuls del Consell Esportiu i a la IHF, ja s’ha exportat a 13 països del món”, entre els quals Panamà, on actualment hi ha dos joves vallesans que hi estan desenvolupant un projecte per promocionar la pràctica de l’handbol. Mañas també recordava que molts jugadors professionals, com Antonio García, Cristian Malmagro o Pol Valera van començar jugant a les pistes de minihandbol, i actualment competeixen amb la selecció espanyola.

Un dels principals reconeixements va ser per a l’històric Alejandro Viaña, de qui destacaven que “sempre s’ha arremangat i treballat per l’handbol a la comarca”, i que ha tingut una “gran importància per a l’esport, la comarca i l’handbol”. També hi va haver reconeixements, entre d’altres, per a Juan Gallego i Celso Giner, dissenyadors de les porteries originals –avui encara vigents al Tub–. “Aquests 39 anys de minihandbol han estat possibles gràcies al treball constant ple de passió i a l’amistat que hem tingut entre nosaltres”, deia Mañas.

Un reglament únic

L’acte va servir també per presentar una proposta del Consell Esportiu per unificar les normes del joc a escala catalana i acordar un nou reglament de minihandbol en aspectes com la sacada de gol, el nombre de jugadors inscrits i a pista, les mides del terreny de joc i de les porteries, l’alineació dels jugadors, la durada dels partits el sistema de puntuació o les línies de l’àrea, entre d’altres. “Ens agradaria que la federació i la UCEC tinguessin en compte aquesta proposta perquè hi hagi un únic reglament de minihandbol a Catalunya”, deia Manel Mañas, impulsor d’aquest reglament a mitjans dels anys 80. “Ens agradaria celebrar el 40è aniversari amb aquest reglament ja acordat”.

Un altre dels impulsors, Joan Carles Marín, demanava a les institucions treballar conjuntament per unificar el reglament i buscar vies de col·laboració entre els consells i la Federació Catalana d’Handbol, representada a l’acte pel president, Jaume Fort, i diversos tècnics, que van mostrar acceptació de la proposta.

Edicions locals