Martorelles vol crear un Museu de la Derbi

L'Ajuntament proposa arranjar les antigues escoles Montserrat per acollir un espai per a la memòria de la històrica fàbrica de motocicletes

Cultura, Societat

L'Ajuntament de Martorelles planeja crear un museu dedicat a la històrica fàbrica de motocicletes Derbi, que l'any passat va commemorar el centenari de la marca. A l'espai també es vol fer homenatge a la història del poble i la seva gent, segons indicava l'alcalde.

El consistori, que va col·laborar durant l'any passat en els actes de commemoració del centenari de la fundació de la marca, treballa amb la idea "d'arranjar les antigues escoles Montserrat per ubicar-hi aquest museu a mitjà termini", segons ha confirmat a Som l'alcalde de Martorelles, Marc Candela.

De moment, l'Ajuntament es troba en converses amb les entitats que fan ús d'aquest espai (l'Agrupament Escolta Galzeran i l'Agrupació Ball de Gitanes de Martorelles) per reubicar-les a altres instal·lacions municipals. Des del Consistori no han volgut avançar els nous emplaçaments per a les entitats.

El llorer, tot un símbol

D'altra banda, l'emblemàtic logo amb el llorer de Derbi que durant anys va presidir la fàbrica s'ha instal·lat aquest març al marge de la carretera de la Roca, a tocar de l'accés a Martorelles des de la rotonda de Can Puig. La instal·lació del llorer és un dels darrers actes previstos per commemorar el centenari de Derbi. Tot i la seva col·locació, es preveu fer una inauguració oficial de l'espai, un cop s'adeqüi l'entorn i s'il·lumini l'emblema.

Edicions locals