El govern de Parets clourà el mandat amb gairebé el 90% del PAM executat

L'institut escola és el principal projecte que no han pogut dur a terme

Política

Foto de grup dels regidors de govern, realitzada en acabar la roda de premsa
Foto de grup dels regidors de govern, realitzada en acabar la roda de premsa

El Teatre de Can Rajoler ha acollit aquest dimarts a la tarda una roda de premsa en la qual el govern paretà ha fet un balanç dels seus dos anys al capdavant del consistori. Del Pla d'Actuació Municipal 2021-2023, asseguren que quan arribin les eleccions ja se n'haurà acomplert gairebé el 90%.

El context postpandèmic, amb l'afegitó de les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna amb l'augment de costos i la manca de materials, han estat algunes de les traves amb què s'han trobat per tirar endavant l'acció de govern compromesa, segons ha remarcat l'alcalde, Francesc Juzgado (PSC).

Un dels exemples que n'ha posat ha estat precisament el de l'institut escola: "Possiblement, si no hagués sigut per la situació actual, l'empresa que va guanyar el concurs no hauria entrat en situació de fallida". Això, evidentment, hauria agilitzat la seva execució. "Els arquitectes estan acabant de definir-ne el projecte executiu", ha avançat la vicealcaldessa, Casandra Garcia (Sumem Esquerres a Parets), qui ha afegit que el rebran "en breu".

Dos anys farcits d'actuacions

Alcalde i vicealcaldessa han explicat tota una llista d'accions executades des que comparteixen govern ara fa poc més de dos anys.

Juzgado ha estat el primer a intervenir, mencionant projectes com el de la nova piscina descoberta que es preveu enllestir en els pròxims mesos i de la qual deia que n'estan "molt satisfets". Garcia també asseverava que "aquest govern hi ha posat fil a l'agulla" i que "aquest estiu, si la sequera ens deixa, suposo que ja la podrem gaudir".

El socialista també destacava la reforma del Casal de Ca n'Oms, que també està en la seva recta final, o el projecte a la llera del riu Tenes, que es presentarà el diumenge 2 d'abril al migdia amb una passejada. Aquesta darrera es tracta d'una iniciativa encapçalada per la regidora d'Urbanisme Rosa Martí, i la seva companya de partit Casandra Garcia també se'n mostrava contenta amb el resultat: "Ja gaudíem del riu sense que estigués gairebé arreglat i ara serà un espai molt maco per compartir-hi esport, oci...".

L'aposta pels panells fotovoltaics i pels llums Led als carrers del municipi, les noves sales de vetlla o el recentment renovat parc de Can Berenguer són altres dels aspectes que s'han recordat en la sessió d'aquest dimarts.

El projecte de la futura estació de Rodalies, l'ampliació de la gratuïtat dels llibres a secundària, el punt lila estable, l'augment de la plantilla policial, les noves ordenances de mobilitat i odorífera, el projecte de transformació dels patis escolars, la creació de tvParets i l'adquisició d'un pis que es destinarà a protecció oficial per a joves de Parets de menys de 35 anys i d'un altre per a persones amb discapacitat intel·lectual també han estat propostes executades que s'han explicat en la roda de premsa.

Edicions locals