Renfe talla l'R3 el cap de setmana per la construcció d'un pas inferior a la Garriga

L'actuació s'emmarca en l'obra per duplicar la via al tram entre aquest municipi i Parets del Vallès

Societat

la Garriga

Renfe ha establert un pla alternatiu de transport per als viatgers de la línia R3 el cap de setmana per les obres d'Adif d'un nou pas inferior per a vianants a l'entorn de l'estació de la Garriga. L'actuació comença aquest divendres. Entre l'Hospitalet i les Franqueses del Vallès hi haurà un tren cada mitja hora en cada sentit. Entre les Franqueses i Centelles es farà transport alternatiu per carretera. Entre el Figaró i Vic hi haurà servei en tren amb reforç de circulacions, i entre Ripoll i Puigcerdà/la Tor de Carol-Enveig, servei complementari en autocar. Es pretén, així, garantir la mobilitat dels viatgers afectats per l'increment de temps derivat del transbordament per carretera entre les Franqueses i Centelles.

El pas inferior de vianants a la Garriga és una nova fase de les actuacions per suprimir dos encreuaments d'aquest tipus a l'indret, i s'emmarca en els treballs de duplicació de la via al tram de la línia R3 entre aquest municipi i Parets del Vallès (Vallès Oriental). Un cop acabat, el nou pas inferior constituirà una alternativa per al pas a nivell del quilòmetre 37,492. El pressupost per suprimir els dos passos a nivell és de 3.139.462,37 euros. Adif ja n'ha eliminat tres més a la zona, un també a la Garriga i els altres dos a Granollers.

Per a aquest cap de setmana, les actuacions previstes inclouen, entre d'altres, aixecar les dues vies en una longitud de 18 metres, demolir andanes i murs d'ambdós marges, de l'escala sud i dels murs adjacents, extreure i desviar cables d'energia i comunicacions i excavar a cel obert l'espai necessari per allotjar els calaixos prefabricats del pas inferior.

Paral·lelament a l'execució d'aquestes obres, Adif ha de remodelar les estacions de Parets, Granollers-Canovelles, les Franqueses i la Garriga, amb un pressupost de 14.507.307,63 euros (IVA inclòs). Les obres consisteixen en l'adaptació de les vies i dels sistemes d'electrificació i senyalització per al futur desdoblament, així com de prolongació, ampliació i recrescut de les andanes i construcció de passos inferiors adaptats entre andanes, entre d'altres.

La duplicació de la via al tram Parets del Vallès - la Garriga, amb els projectes de via i electrificació adjudicats, té un pressupost de 55.646.085 euros, als quals cal afegir els subministraments aportats per Adif valorats en 8.436.330,2 euros. L'obra es durà a terme en un tram de 17,1 quilòmetres, que travessa els termes municipals de Parets del Vallès, Montmeló, Granollers, Canovelles, les Franqueses del Vallès i la Garriga, tots ells a la comarca del Vallès Oriental.

Edicions locals