Barbara Ramon i Josep Díaz s'imposen a la Mitja Montornès

Se celebra la 28a edició amb prop de 1.500 participants entre les curses de 21 i 6 km

Esports

Montmeló, Montornès del Vallès, Roca del Vallès, la, Vilanova del VallèsSergi Casanovas

La Mitja Marató Montornès-Montmeló-Vilanova-La Roca compta amb dos nous guanyadors. Josep Díaz, de la Penya Runners Espanyol, va guanyar la categoria masculina amb un gran avantatge, mentre que Barbara Ramon, de l'AA Catalunya, es va endur la femenina en un duel més disputat.

Josep Díaz va aconseguir el triomf a la Mitja en el seu primer intent, ja que era el primer cop que participava en la cursa baixvallesana. L'atleta va aconseguir una marca d'1 hora, 9 minuts i 36 segons, lleugerament més lenta que l'any passat. Díaz va estar tota la cursa al capdavant, amb un ritme molt ràpid que no va afluixar fins al final. El podi el van completar Juan Luis Ramón, de la JA Montcada, i Ivan Limia, del CA Montornès.

"He encarat la cursa de menys a més, sense forçar gaire per no lesionar-me. Molt feliç per la victòria i per retrobar sensacions", explica el de la Penya Espanyol. Díaz també afirma que li ha agradat molt la cursa: "Me la van recomanar la gent de la penya perica de Montmeló i m'ha agradat molt. És un puja i baixa constant, però a mi m'agrada aquest tipus de terreny. Si tot va bé, repetiré l'any que ve".

La seva participació va estar en dubte fins a l'últim moment: "Anava a fer la de 6 km perquè en sis dies tinc una altra cursa a Praga, però ahir vaig parlar amb l'organització per canviar-me a la mitja marató".

Cursa ràpida en categoria femenina

Si els homes han tingut una cursa una mica més lenta de l'habitual, la de les dones ha estat molt més ràpida. Barbara Ramon i Rebeca Suárez han mantingut una emocionant lluita que ha acabat caient del costat de Ramon. La de l'AA Catalunya ha signat un temps d'1 hora, 18 minuts i 2 segons, amb Suárez a menys d'un minut. El podi l'ha tancat la guanyadora de l'any passat i atleta del CA Granollers Elisabet Martín.

Barbara Ramon es va endur la categoria femenina

La triomfadora d'enguany, Barbara Ramon, explica com ha guanyat la cursa: "He anat darrere de la Rebeca fins que quedaven 8 km i allà he fet un canvi de ritme. M'havien recomanat anar amb calma a la pujada". Ramon es mostra molt contenta amb la seva victòria, ja que és la primera després de diversos intents: "Sempre quedava segona o tercera i aquest cop he pogut guanyar". La Mitja ha estat una posada en marxa per l'atleta, que té com a objectiu competir "al mundial de 50 km a la tardor".

Una nova edició exitosa

La Mitja Montornès va celebrar la 28a edició amb uns 1.500 atletes en els dos recorreguts, el de 21 km i el de 6 km. La cursa va omplir pràcticament el màxim d'atletes previst i va poder gaudir d'un dia assolellat per afavorir la participació. En acabar la prova, tots els atletes van poder gaudir d'un plat de pasta i es van endur un lot de productes de Henkel, a més de poder gaudir dels diversos serveis prestats per l'organització. Com és habitual, part de la recaptació de la Mitja i de la Mini anirà destinada a programes socials desenvolupats la comarca per part de la Creu Roja de Granollers.

Edicions locals