Canovelles instal·larà una trentena de càmeres de videovigilància als accessos del terme municipal

El ple ho va aprovar dijous per unanimitat, amb un pressupost aproximat de 270.000 euros i la instal·lació a inicis de l'any vinent

Societat

Canovelles

L'Ajuntament de Canovelles instal·larà càmeres de videovigilància i control als accessos del terme municipal. Així ho aprovava ahir, dijous, per unanimitat el ple. Un cop aprovat el projecte, que ascendeix a prop de 270.000 euros, el consistori preveu dur a terme la licitació del projecte durant la tardor d’aquest 2023 i poder realitzar la instal·lació del sistema de videovigilància a inici de l’any vinent.

El projecte, que té per objectiu prevenir incidents i reforçar la seguretat al municipi, preveu instal·lar més d’una trentena de càmeres de videovigilància als diferents punts d’entrada o sortida del municipi. La gran majoria de les càmeres incorporaran un sistema de lectura de matrícules i es complementaran amb càmeres d’entorn ubicades a altres punts sensibles. Totes elles estaran connectades a les dependències municipals de la Policia de Canovelles, on es farà seguiment i s’enregistraran les imatges obtingudes.

Es tracta d’un sistema que es considera útil com a element dissuasiu, d’alerta i també com a prova en cas que es produeixi qualsevol incident. A més, permet una millor comunicació i coordinació amb el cos de Mossos d’Esquadra i amb altres policies locals de municipis que també disposen de càmeres de videovigilància.

Finalment, i abans de posar-les en funcionament, caldrà que l’Ajuntament de Canovelles rebi l’aprovació per part de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya (CCDVC), l'òrgan consultiu i de control de la instal·lació i ús de càmeres de videovigilància que vetlla perquè es garanteixi el dret a la privacitat, intimitat i a la mateixa imatge dels ciutadans que poden resultar afectats per aquests dispositius de control.

Edicions locals