Mollet enceta la 16a edició de la Mostra de Titelles

El director artístic, Jordi Monserdà de Galiot Teatre, ha programat 25 espectacles titellaires durant tot el cap de setmana

Cultura

Mollet del Vallès

Durant gairebé dues setmanes, Jordi Monserdà –anima mater de la Mostra Internacional de Titelles de Mollet del Vallès (MITMO)– l'ha estat anunciant i difonent a les escoles bressol, al Mercat Vell i explicant els contes de Pinotxo i En Bernat el pescador als aparadors titellaires del carrer Gaietà Vínzia. La MITMO torna aquest cap de setmana en la seva 16a edició, amb tres dies en què el centre de la ciutat estarà envaït pels titelles.

A les portes de la inauguració de la nova MITMO, el seu director artístic, Jordi Monserdà de Galiot Teatre, té en aquests moments unes vibracions molt més positives que l'any passat, quan en destacava l'"esgotament" de tants anys de feina. Ara es mostra "tranquil, segur, content i il·lusionat" perquè torni a rodar aquest gran vaixell que atrau públic de tot Catalunya i fins i tot companyies de Bèlgica, Itàlia o França. "Jo em faig gran i el vaixell ha crescut molt, però estic trobant el meu lloc i m'ho estic passant bé", assenyala Monserdà.

El segell de Galiot Teatre, sense cap mena de dubtes, cada cop està sent més visible a la MITMO. Si l'any passat ja estrenava la "gran fàbrica de somnis" al Parc de les Pruneres amb tres de les seves instal·lacions titellaires, enguany ho reprèn amb una menys de pròpia però amb una instal·lació convidada, el Titiriscopio de la companyia Arawake de Burgos, una rèplica a escala 1:35 del Teatro Principal de Burgos amb titelles de tija amb hologrames.

D'eina per aplegar gent, a plat fort

La MITMO compta enguany amb 17 companyies, que representaran 25 espectacles amb una seixantena de funcions, i un dels moments més esperats del festival serà diumenge a les 12 h amb la triple cercavila de titelles gegants. Quan Galiot va pensar a convidar per primera vegada aquest tipus d'espectacles, l'objectiu era que servís per portar tot el públic cap a la plaça de Prat de la Riba per gaudir-hi del darrer xou del matí. "I en la segona edició la gent ja venia a veure l'inici de l'itinerant a les 12 h, així que vaig veure que això ho havia de reforçar i vaig col·locar-hi dues companyies", explica Monserdà. Enguany, però, posarà encara més carn a la graella, i ha convidat tres companyies, però no una qualsevol, sinó tres de les més potents que han passat els darrers anys per la MITMO: els Cavalls de Menorca i els Óssos del Pirineu (cia Tuttatis) i el drac Ottfried que respira foc (cia. Les Contes d’Asphaldt).

En aquest enllaç es pot consultar tot el programa de la MITMO.

Un pressupost de 75.754 euros

Aquest ha estat enguany el cost de producció i de contractació dels espectacles de la Mostra Internacional de Titelles de Mollet del Vallès, finançat per l'Ajuntament molletà. Es tracta d'una xifra gairebé idèntica a la de l'any passat, quan el pressupost va ser de 75.771 euros. Una part de la inversió es recuperarà amb les entrades que es venguin per als espectacles d'interior que són de pagament, que tenen un preu d'entre 3 i 5 euros i que es poden adquirir a molletvalles.koobin.com o presencialment a La Marineta o al Punt d’informació de la MITMO (antic Ajuntament). Per participar en les instal·lacions que s'ubicaran al parc de les Pruneres també caldrà abonar un euro per persona per cadascuna de les propostes.

Edicions locals